KRC Harelbeke verliest met 0-1 van Dikkelvenne

Met de komst van rode lantaarn Dikkelvenne kon Harelbeke, dat in zijn jongste drie matchen een zeven op negen pakte, opnieuw een belangrijke stap richting behoud zetten. Het pakte echter helemaal anders uit.

© VDB

Harelbeke wilde de positieve lijn van de jongste weken doortrekken en het koos meteen voor de aanval. Op een center van Vandenheede kopte De Rechter over en een schot van Selmani suisde naast. De Rechter mikte een reuzenkans naast en Vandenheede besloot hoog over. Ook een vluchtschot van Selmani ging naast en dat allemaal in het openingskwartier.

Na een vlotte aanval op rechts kon Meerschman voortrekken, maar De Rechter geraakte met het hoofd net niet bij de bal. Ook Selmani en Meerschman knutselden een mooie aanval in mekaar en het was weer “net niet” voor De Rechter.

Bij rode lantaarn Dikkelvenne probeerden Callebaut en Delaruelle er tevergeefs vaart in te krijgen. Op het halfuur geraakte Panneel wel door de buitenspelval, maar Vanneste ruimde op. Toen De Rechter zich even later revancheerde na een overtreding van Pollet kwam hij goed weg met “slechts” geel. Vlak voor de pauze ging hij echter net iets te stevig in duel en hij moest toch naar de kleedkamer.

In het begin van de tweede helft kon Neve twee keer van vrij ver uithalen, maar Degrendel redde telkens. Selmani ging nog eens tevergeefs zijn kans. Op een center van Dejonghe kopte Noppe voorlangs. Al die gemiste kansen betaalde Harelbeke even later cash. Na een uitbraak van Noppe redde Degrendel, maar toen Panneel zijn turbo van op de eigen speelhelft op gang trok, moest hij zich gewonnen geven. Harelbeke reageerde nog langs Vlieghe en Descheemaecker, maar het kon deze koude douche niet meer vermijden.

(IVD)

Doelpunt: 78’Panneel 0-1.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.