KRC Harelbeke start met tweede team in vierde provinciale

KRC Harelbeke start met een team in vierde provinciale.© Getty Images
KRC Harelbeke start met een team in vierde provinciale.© Getty Images
Redactie KW

Het blijft ook voor KRC Harelbeke koffiedik kijken of er nog een tweede seizoenshelft zal zijn. De gesprekken met de spelers in de tweede nationale afdeling zijn opgestart. Het bestuur besliste intussen dat KRC Harelbeke in vierde provinciale start met een tweede team. Jery Gardyn zal dit team coachen.

KRC Harelbeke is qua doorstroming van jongeren naar de eerste ploeg, het team met wellicht de beste resultaten in de tweede amateurklasse. Toch werd vastgesteld dat het niet voor iedereen mogelijk was om een plaats te vinden in de tweede Nationale Afdeling. De stap blijft groot.

“De bedoeling is dat KRC in vierde provinciale een echt lokaal verhaal schrijft . Het team wordt gevormd door jongens uit de huidige jeugdopleiding aangevuld met jongeren die recent de club verlieten omdat er toen geen dergelijk aanbod was”, verduidelijkt bestuurslid Jan Feys.

“Op termijn willen we het team uitbouwen. Het eerste jaar wordt een jaar van aftasten en bevestigen, nadien kunnen we stappen zetten. We hebben reeds een kern van een tiental spelers . Diverse jongeren hebben zich reeds aangemeld om erbij te komen. Wie wil, kan steeds contact opnemen met secretariaat@krc-harelbeke.be ”, geeft Jan Feys mee.

Trainer Jery Gardyn

Jery Gardyn wordt de nieuwe trainer van de ploeg in vierde provinciale. Hij was 15 jaar T2 in Deerlijk en heeft daarna ervaring opgedaan in de vierde provinciale reeks door het opstarten van het tweede elftal van Racing Waregem, die intussen een reeks hoger speelden. “Ik kan mij helemaal vinden in de doelstellingen”, zegt Gardyn. Nick Bonte zal de algemene coördinatie op zich nemen van de werking bij de beloften, de vierde provincialer en de U19.

“De bedoeling is om op het Forestierstadion te spelen, wat zowel voor de thuisploeg als de bezoekers een extra cachet zal geven, en dat bij voorkeur op zaterdagavond. Indien de kalenders passen, willen we dit team om 20.15 uur laten spelen, na de wedstrijd van de tweede Nationale afdeling van 18 uur.”

‘Nieuw initiatief steunen’

Sponsor Freddy Callens keert terug naar de heimat. “Iedereen weet dat mijn hart klopt voor het jeugdvoetbal. En iedereen weet ook dat ik even bij KRC ben weg geweest. Maar in deze coronatijden denk je al eens na over enkele zaken. En eerlijk gezegd: ik miste het voetbal erg hard.”

“Met KRC zijn enkele zaken uitgepraat. Ze kunnen opnieuw op mij rekenen als sponsor. Ik keer niet meer terug voor een andere functie. Ik zie dat de club op bestuursvlak erg goed werk levert. Ik wil vooral dit nieuw initiatief te steunen. We gaan hier iets moois van maken”, besluit Callens. (MVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier