KRC Harelbeke pakt tweede zege op rij

Dylan Descheemaecker was weer de matchwinnaar. © VDB

Na de 3-0 overwinning van vorige week thuis tegen Menen boekte Harelbeke uit bij Halle zijn tweede zege op rij. De partij eindigde op 0-1. Een strafschopdoelpunt van Descheemaecker een kwartier voor tijd volstond voor de drie punten.

Halle en Harelbeke speelden vorig seizoen in de vierde klasse en hadden de voorbije weken tijd nodig om zich aan te passen aan het niveau van de tweede amateurliga. Thuisploeg Halle snakte naar een zege na drie opeenvolgende verlieswedstrijden, terwijl Harelbeke, dat voor aanvang van de partij één punt meer telde, na de winst van vorige week vol vertrouwen afzakte naar Brabant. In de eerste helft keken beide doelmannen werkloos toe. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld waardoor er bitter weinig kansen te noteren vielen.

Tweede helft

Na de rust kwam er iets meer gevaar. Harelbeke had licht veldoverwicht en dwong een tweetal uitstekende kansen af via Lebsir en Descheemaecker, maar scoren lukte niet. Aan de overzijde pakte Merlier uit met een prachtige parade op een poging van de Hallenaars. Een kwartier voor tijd zorgde Descheemaecker, die ook vorige week trefzeker was met een hattrick, voor de beslissing. De boomlange spits ging in een duel in de zestienmeter tegen de grond en de ref wees terecht naar de stip. Descheemaecker ging zelf achter de bal staan en vloerde de thuisdoelman. Dankzij deze 0-1-zege totaliseert Harelbeke na vijf wedstrijden zeven punten en daarmee schuiven de troepen van trainer Didier Degomme op naar een knappe zevende plaats in de stand.