KRC Harelbeke pakt opnieuw de volle buit in eigen huis

De winst was voor Harelbeke. © Bart
Redactie KW

KRC Harelbeke pakte in zijn tweede thuiswedstrijd een tweede keer de volle buit. Een doelpunt in elke helft volstond voor de 2-0-winst tegen SV Bornem.

In vergelijking met de wedstrijd op Petegem kwamen Vandenheede en Notebaert in de ploeg. Jens Noppe, die een verrekking opliep in de lies, en Vlieghe, die op de bank startte, ?bleven afwezig in de basis. Bornem begon het best en zorgde vooral vanop de linkerflank voor gevaar via Sota. De kansen waren echter voor de thuisploeg. Op het kwartier streelde een poging van Vandenheede de buitenkant van de paal en 10′ later kopte Notebaert de voorzet van Cremers over doel.

Kort voor het halfuur opende Harelbeke de score. Bornem kreeg de bal niet weg en Vandenheede pakte uit met een volley waarop de bezoekende doelman kansloos bleek. Bornem reageerde in het derde kwartier. Het was vooral dreigend op stilstaande fases en Sota raakte de lat na een knappe actie en prima kans. In de rebound kon ook Kabera niet scoren waardoor de Ratten met een 1-0-voorsprong gingen rusten.

Na de pauze was Cremers twee keer dicht bij de 2-0. Weggestuurd op links viseerde hij paal en doelman. Halfweg de tweede periode vloog een vrije trap van Van Den Eynde over de kooi van Degrendel. Bornem probeerde iets terug te doen, maar veel leverde dat niet op. Cremers en Vlieghe waren dichter bij een tweede doelpunt van de thuisploeg dan de bezoekers bij de gelijkmaker. In de slotminuut legde Selmani de wedstrijd in een definitieve plooi. Na een mooie aanname werkte hij beheerst af waardoor Harelbeke zijn tweede zege van het seizoen pakte. Bornem blijft achter in de kelder van het klassement.

(FM)

Doelpunten: 28′ Vandenheede (1-0), 90′ Selmani (2-0).