KRC Harelbeke pakt drie punten op het veld van Racing Club Gent

Eén minuut, meer had Viktor Notebaert niet nodig om te scoren op het veld van Racing Club Gent. Harelbeke gaf de voorsprong niet meer weg.

De eerste Harelbeekse aanval van Viktor Notebaert (links) was meteen prijs. © VDB

De eerste Harelbeekse aanval was prijs. Na een snel genomen vrije trap kwam de bal voor doel, de thuisdoelman loste en Notebaert tikte binnen. Nadien volgde een studieronde, waarbij een collectief sterker Gent meer en meer controle over de wedstrijd kreeg. Er was nog een goede kans voor Bétremieux en voor Elewaut. Gent dreigde vooral met schoten vanuit de tweede lijn, waar Degrendel steeds attent op reageerde.

Tijdens de rust was er een incident tussen Mahau en Ucak, waarbij Ucak rood kreeg, Mahau geel. Harelbeke begon goed aan de tweede helft, maar Gent bleef ondanks de numerieke minderheid zijn kans wagen. Rond het uur rukte Cremers op, infiltreerde in het strafschopgebied en kegelde de bal in de linkerbenedenhoek. Gent zette nog meer druk en Hebbelinck toonde zich alerter dan de Harelbeekse verdedigers. Verder dan de aansluitingstreffer kwam Gent niet meer. Na drie opeenvolgende nederlagen mocht Harelbeke eindelijk nog eens juichen.

(JD)

Doelpunten: 1′ Notebaert 0-1, 61′ Cremers 0-2, 82′ Hebbelinck 1-2.

Harelbeke: Degrendel, Van Damme, De Smet, Mahau (62′ Noppe), Notebaert, Cremers (82′ Decleir), Vandenheede (68′ Kostyrka), Derieuw, Vanneste, Vandenbroucke, Bétremieux

Gele kaarten: Mahau, Van Damme, Vanneste.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.