KRC Harelbeke neemt de maat van leider Petegem

Een stevig KRC Harelbeke klopte leider Sparta Petegem met 2-0. De Ratten speelden een uitstekende eerste helft waarin ze met doelpunten van Romont en Lebsir de basis legden voor hun ruim verdiende overwinning.

Harelbeke miste voor de wedstrijd tegen de koploper een aantal vaste waarden. Doornaert, Vanneste, Meerschman en Selmani waren niet fit waardoor de 17-jarige Charles Noppe voor het eerst op de bank zat. Toch toonden de Ratten meteen hun intenties. Na twee minuten vond Vercouter met een diepe bal de doorgelopen Romont, die meteen uithaalde, maar zijn inspanning niet beloond zag. Luttele minuten later schoot Notebaert uit de draai voorlangs. Tussendoor moest Merlier gepast tussenkomen op een poging van Rienes Vanborm. Harelbeke nam het meeste initiatief en Romont opende iets over het kwartier de score na een knappe aanname en dito afwerking. Petegem probeerde iets terug te doen, maar na een vlotte combinatie over De Coninck en Basyn trapte Anton Vanborm naast. De beste mogelijkheden bleven voor de thuisploeg. Zowel Descheemaecker als Vlieghe kwamen een voet te kort om de 2-0 binnen te glijden. Dat was slechts uitstel, want drie minuten later rondde Lebsir met een schitterende krul vanop de hoek van de grote rechthoek zijn individuele actie mooi af.

Sterke Romont

Petegem gokte na de rust door een verdediger op te offeren voor aanvaller Crispyn, maar Harelbeke begaf niet. De Ratten hielden controle over de wedstrijd, al kenden ze geluk dat Crispyn op vrije trap van De Coninck naast kopte. Aan de overzijde was Romont een constante dreiging voor de Petegemse defensie. Eerst, na een goede opening van Vlieghe, besloot hij op doelman Vandenbossche. Even later kon hij net niet profiteren van een slechte terugspeelbal. De bezoekers kregen in het slot nog één kans, maar Anton Vanborm schoot onbesuisd naast. Harelbeke speelde het goed uit en sluit het jaar af met een 9 op 9 waardoor het met een goed gevoel de eindejaarsperiode in kan.

Doelpunten: 17′ Romont (1-0), 31′ Lebsir (2-0).