KRC Harelbeke in slot onderuit bij Eendracht Aalst

Na een vroege tegentreffer stelde de onvermijdelijke Dylan Descheemaecker weer gelijk. © VDB

Harelbeke ging op bezoek bij Eendracht Aalst pas in de slotfase onderuit.

Na een vroege tegentreffer stelde de onvermijdelijke Dylan Descheemaecker terug gelijk, maar twee doelpunten in de laatste tien minuten zorgden ervoor dat de Ajuinen wonnen met 3-1 en de Ratten puntenloos huiswaarts moesten.

Voor de verplaatsing naar Eendracht Aalst wisselde trainer Didier Degomme in vergelijking met vorige week drie spelers. De Loof, Noppe en Romont kwamen in de ploeg voor Van Den Bergh, Notebaert en Selmani. De Ratten namen een mindere start en keken al vroeg tegen een achterstand aan. Een fout op De Rock werd bestraft met een strafschop, die Van Tricht feilloos omzette. Iets over het kwartier nog meer pech voor Harelbeke. Doornaert moest geblesseerd het veld verlaten, Van Den Bergh nam zijn plaats in. Aalst controleerde de wedstrijd, maar De Rock knalde oog in oog met Merlier naast. Halfweg de eerste helft zorgde Romont voor de eerste bezoekende dreiging. Zijn deviatie ging nipt voorlangs. Aan de overzijde stuitte Mitu op doelman Merlier en in blessuretijd devieerde De Rock een Aalsterse vrije trap over doel. Het bleef 1-0 tot aan de rust.

In de tweede helft kwam Harelbeke scherper uit de kleedkamer. Descheemaecker kwam na minder dan vijf minuten spelen dicht bij de gelijkmaker, maar zijn poging strandde op de paal. Tien minuten later was het wel raak wanneer de Harelbeekse topschutter de actie van Lebsir met een slimme deviatie in doel verlengde. Aalst dreigde met een goede mogelijkheid voor Lusala, gepareerd door Merlier, en een afstandsschot van Van Tricht naast. De bedrijvige Mitu probeerde het daarna met een kopbal, maar te zwak om Merlier te bedreigen. Tien minuten voor tijd profiteerde diezelfde Mitu van een fout in de Harelbeekse defensie om de 2-1 te scoren. Harelbeke reageerde nog één keer met een vrije trap van Vanneste, maar het leer ging naast. In de slotminuut bezegelde Mitu met een gelukje het Harelbeekse lot.

(FM)

Doelpunten: 8′ Van Tricht (pen., 1-0), 57′ Descheemaecker (1-1), 80′ Mitu (2-1), 89′ Mitu (3-1).