KRC Harelbeke haalt Frederik Declercq (kapitein KFC Mandel United) binnen

© VDB
Wouter Vander Stricht

RC Harelbeke kondigde zopas de transfers van Frederik Declercq aan. Voor de Meulebekenaar is dat een weerzien met het Forestierstadion. Hij maakte destijds de fusie tussen KSV Ingelmunster en Harelbeke mee, een jaar geleden stapte hij mee in het fusieproject tussen Ingelmunster en KFC Izegem

Voor KFC Izegem heeft Frederik Declercq nooit gespeeld, misschien wat opzienbarend omdat hij in de Izegemse deelgemeente Kachtem opgroeide. Hij is ook werkzaam bij de scholengroep Prizma (Izegem-Lendelede-Ingelmunster). Als voetballer brak hij door bij KSV Ingelmunster, beleefde de fusie mee tot SW Harelbeke en maakte daarna omzwervingen via WS Lauwe, KV Kortrijk, KSV Roeselare, KSV Oudenaarde (twee periodes), SK Deinze en ten slotte OMS Ingelmunster. Na een jaartje bij KFC Mandel United, waar hij recent ook weer de kapiteinsband om de arm kreeg, gaat hij dus naar RC Harelbeke.

KFC Mandel United haalde zelf al acht transfers binnen, andere jongens kregen dan weer te horen dat ze niet meteen in de ambitieuze toekomstplannen passen. Vorig jaar moesten bij de fusie al de twee spelerskernen samengesmolten worden. Die van OMS Ingelmunster, met wie Frederik Declercq vorig seizoen kampioen speelde en die van KFC Izegem, dat voorin in tweede amateurklasse eindigde. Declercq kreeg daar uiteindelijk een plaatsje en vocht zich ook in de ploeg. Met zijn fantastische linker scoorde hij overigens ook al vijf keer, waaronder enkele pareltjes.

Bij RC Harelbeke tekenden al 12 spelers bij en werden recent al Matt Demets, topschutter bij SCT Menen in derde amateurklasse, en het jonge talent Ferenc Soenens (FC Gullegem) binnengehaald. Met Frederik Declercq, die in juni zijn 35ste verjaardag viert, wordt daar nog een brok ervaring aan toegevoegd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.