KRC Harelbeke en VK Dadizele gaan samenwerken

© BELGA
Redactie KW

RC Harelbeke en VK Dadizele hebben woensdag een engagementsverklaring ondertekend om samen te werken. De eerste gesprekken voor deze samenwerking zijn al meer dan maand geleden gevoerd en mondden nu uit in een samenwerking tussen beide clubs.

Bedoeling is om samen te werken op verschillende niveau’s. RC Harelbeke heeft een stevige jeugdwerking en een uitgebreide A-kern die uitkomt in de tweede amateurdivisie. VK Dadizele heeft een A-ploeg in eerste provinciale en de beschikking over een kunstgrasveld. “Beide clubs zijn actief op verschillende niveaus en in aparte regio’s, waardoor er geen sprake is van concurrentie“, zo klinkt het.

Beide clubs zijn enthousiast over de samenwerking. “Concreet gaan beide clubs bekijken hoe jonge spelers die bij KRC niet meteen de stap kunnen zetten naar het eerste elftal, ervaring kunnen opdoen bij Dadizele. Ze kunnen er deel uitmaken van een kern in eerste provinciale en bij goeie prestaties misschien een selectie verwerven. Tegelijk houden ze de band met KRC door één training per week op het Forestierstadion. Bij goeie prestaties kunnen ze later alsnog de stap maken naar het eerste elftal van KRC. Voor Dadizele is het een mogelijkheid om goed opgeleide jongeren in de kern te krijgen die kunnen zorgen voor meer concurrentie. We hopen dat we jonge spelers in dit project kunnen brengen.”

Jaarlijks zal er ook een oefenwedstrijd zijn tussen beide A-teams. Dadizele van zijn kant is bereid om op de opleiding postformatie van KRC op bepaalde momenten, en als het niet strijdig is met de werking van de eigen jeugd, kans te geven om te trainen op het kunstgrasveld. Beide clubs willen ook nauwer samenwerken op vlak van jeugdwerking, door o.m. wederzijdse deelname aan tornooien.

KRC Harelbekehttps://www.facebook.com/krcharelbeke/https://www.facebook.comFacebook1

We gaan samenwerken met VK Dadizele. Onze jeugdopleiding zal er beroep kunnen doen op het kunstgrasveld (bij gebrek aan…

Geplaatst door KRC Harelbeke op Donderdag 17 januari 2019

rich1.0https://www.facebook.com/krcharelbeke/posts/2208899665839343552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier