KRC Harelbeke-coach Bruno Derveaux ziet toch enkele lichtpuntjes

Bruno Derveaux. (foto Bart)
Redactie KW

De Ratten hoopten na twee verloren wedstrijden, drie punten te pakken bij het nog niet geredde Sint-Niklaas. Ze moesten helaas tevreden zijn met een gelijkspel. Dit weekend nemen ze het op tegen Zwevezele.

“Het mocht inderdaad niet zijn”, weet trainer Bruno Derveaux. “Sint-Niklaas was een gretige ploeg en wij waren wat nerveus. Normaal klaag ik nooit over de leiding, maar dit keer vergiste de ref zich toch een paar keer. Van gele kaarten die er geen waren, tot een penalty en een rode kaart voor Van Damme. We konden toch enkele kansjes forceren. Niet evident, want we zitten nu eenmaal met heel wat geblesseerden. Net voor de rust liet Axel Harinck weten dat hij niet meer verder kon. Hij kampt met een scheurtje aan de achterkant van de dij en is een drietal weken onbeschikbaar. Ferenc Soenens kwam slecht neer in een duel en heeft een schouderblessure, waardoor hij ook al minstens tien dagen out is. Die mannen mis ik nu ook tegen Zwevezele. Voor Van Damme hoop ik dat de bond oordeelt dat de uitsluiting voldoende is.”

“We hadden wel meer verwacht”, zegt Derveaux. “Maar als je ziet dat er zich toch al een viertal jonge spelers aandienen, die voor dit seizoen niet eens in de A-kern zaten, dan stemt dat hoopvol voor de toekomst van Harelbeke. Ik denk aan Demeyere, Toye, Braekeveldt en ook de talentvolle Benoit. Nu betalen we daar nog een prijs voor. De jonge en nog onervaren Toye bijvoorbeeld lag na een tackle op de grond, net aan de zijlijn. Spelers van Sint-Niklaas, die met 0-1 achter onder tijdsdruk stonden, maanden hem aan om buiten het veld de verzorging toe te laten. Toye krabbelde op handen en voeten dan toch maar buiten de lijnen. Een ervaren speler blijft in zo’n situatie gewoon liggen en laat het spel stilleggen voor de verzorging. Maar zeker geen negatief woord aan het adres van Toye. Ze moeten uit dergelijke voorvallen leren, en dat doen ze héél gretig.” (MVA)

Zaterdag 15 februari om 19.30 uur: Harelbeke – Zwevezele.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.