Krappe zege voor Knokke daar waar monstercijfers mogelijk waren

Tom De Sutter scoorde twee keer voor Knokke. © (Foto VDB)
Redactie KW

In het nog niet afgewerkte Olivier Stadion speelde Knokke voor het eerst terug op het vlekkeloze kunstgrasveld. Er werd met 2-1 gewonnen van Sint-Niklaas.

Offensieve acties stapelden zich op, kansen werden gecreëerd bij de vleet. De afwerking bleef ondermaats, vooral door pech. Een uitstekende gastkeeper Londot keerde enkele half gemaakte goals, een verdediger redde op de lijn en dan was er nog paal en lat. Na 55 minuten keek bezoeker Ertürk tegen rood aan maar vier minuten later opende Van Remoortere op een sporadische counter de score voor de gasten. Het Knokse offensief bleef maar doorgaan. Slechts in het slotkwartier egaliseerde Tom Desutter met één van zijn typische kopbalgoals na een vlekkeloze center van Maxim Vandewalle. Vervolgens werd een geldige goal van Tom De Sutter afgekeurd wegens buitenspel dat alleen de grensrechter had opgemerkt. En toch hield de kustformatie in extremis de volle inzet aan huis. Diep in blessuretijd doemde Tom Desutter alleen op voor de bezoekende goalie en hij scoorde feilloos. De talrijke supporters waren door het dolle heen. Knokke staat op kop met het maximum der punten.

Royal Knokke FC: Dhoest, Vanraefelghem (65′ Rodrigo De Oliveira), Claeys (75′ Descheemaecker), Pierre, De Sutter, Vanfleteren, Vandewalle, Savaete, Buysse, Prez, Persoons.

Doelpunten: 59′ Van Remoortere 0-1, 78′ De Sutter 1-1, 93′ De Sutter 2-1.

Rood: Etürk (Sint Niklaas) (twee maal geel)

(JVH)