Krappe maar verdiende zege van Mandel United

FC Mandel Ingelmunster - Izegem : Kjell Vanmaele en niels Heyvaert foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB

Met een 1-0 tegen Tempo Overijse kan Mandel United met vertrouwen toewerken naar de derby tegen Winkel Sport.

Trainer Lieven Gevaert bracht twee nieuwe mannen aan de aftrap, Joos en Vanmaele, zodat Beyens en Pyck mochten starten op de bank. Er werd door beide ploegen heel snel gestart en de bezoekers wisten heel veel druk te zetten op de thuisaanvallers, die heel moeilijk tot kansen kwamen.

Op het kwartier kregen de bezoekers een eerste hoekschop toegekend maar Laleman plukte uit de lucht. De druk van de bezoekers bleef nog een tijdje aanhouden maar echte kansen kwamen er niet. Het was integendeel de thuisploeg die op de 29′ de lat trof en daar bleef het ook bij zodat gerust werd bij een povere maar billijke 0-0.

Tweede helft

Na de koffie leek Mandel uit een ander vaatje te gaan tappen. De thuisploeg trok meteen volop de aanvalskaart en op de 55ste minuut was het raak toen Daan Debouver knap werd aangespeeld en het ook schitterend overhoeks afwerkte.

Meteen voerde Lieven Gevaert twee wissels door waarbij Vanmaele plaats mocht maken voor Pyck en De Oliviera vervangen werd door Copin. Overijse was helemaal niet aangeslagen, probeerde de bakens te verzetten en ging meteen ook in de aanval. Dat leverde een paar knappe kansen op maar doelman Laleman liet zich niet verrassen.

Op de 82′ was er nog een open kans voor Copin, die alleen op de doelman afging en werd gepakt zonder dat er evenwel een strafschop volgde. Op de 83ste minuut mocht Beyens nog even opdraven om de aanval nog te versterken maar een tweede doelpunt bleef uit. In de slotminuten probeerde Overijse nog een doelpunt te versieren maar de thuisverdediging hield makkelijk stand. Al bij al een verdiende overwinning zodat Mandel United met een gerust gemoed kan afzakken naar Winkel bij de volgende wedstrijd.

(CLY – foto Bart)

Mandel: Laleman, Joos, Mulliez, Bailly, Lorthiois, De Oliviera, Debouver, Raes, Tamsin, Clyncke en Vanmaele.