Krachtige beloftes op vijfde editie van ‘Avond van de G-sport’ in Kortrijk

G-voetballers Senne Cauwelier, Robbe Verleyen en Kyllian Aelbrecht poseerden op de Avond van de G-sport.©ELS DELEU EDB
G-voetballers Senne Cauwelier, Robbe Verleyen en Kyllian Aelbrecht poseerden op de Avond van de G-sport.©ELS DELEU EDB
Redactie KW

De vijfde editie van de Avond van de G-sport zou een speciale editie worden, en dat werd ze ook: de avond werd noodgedwongen exclusief via livestream uitgezonden, er viel mooi nieuws te rapen, en er werd hardop gedroomd van een eigen sportcomplex.

Het doel van de avond was, zoals altijd, de G-sport in de kijker zetten. Via livestream vanuit Garage Ghistelinck Mercedes-Benz in Heule, onder leiding van radio- en tv-presentatoren Xavier Taveirne en Sammy Neyrinck, kon de avond thuis gevolgd worden.

‘G-voetbal Kortrijk’

In 2016 werd G-voetbal Marke opgericht om kinderen met een beperking én een hart voor voetbal hun favoriete sport te laten beoefenen. Op de Avond van de G-sport werd de nieuwe naam ‘G-voetbal Kortrijk’ onthuld.

“We hebben al vier mooie jaren achter de rug, met de succesvolle edities van de ‘Avond van de G-sport’ en deelname aan de Kevin De Bruyne Cup, dankzij de steun van onze trouwe partners, sponsors en ambassadeurs Jean-Marie Pfaff en Gella Vandecaveye”, zei oprichter, bestuurder en trainer Dave Vanhoutte. “Door de samenwerking met de stad Kortrijk krijgen we meer en betere faciliteiten. We verhuizen van Marke naar de accommodatie van het sportcentrum Lange Munte in Kortrijk, waar de training en de thuiswedstrijden zullen plaats vinden.”

Dave Vanhoutte koestert een grote droom: hij wil een sportcomplex voor de G-sport realiseren. “Hiervoor is veel steun nodig. Van bekende sporters en ex-sporters, en van de bedrijvenwereld en de media.” Hij denkt dat Gent de uitgelezen plaats zou zijn.

Zoals ‘Only Friends’

Als voorbeeld ziet hij ‘Only Friends’ in Nederland, waar G-sporters liefst 28 sporten kunnen beoefenen, en binnenkort komt yoga er als 29ste sport bij. “Het complex is volledig aangepast aan de noden en problematieken van G-sporters”, aldus Dave Vanhoutte. “Ook de omkadering van trainers en begeleiders is heel goed uitgewerkt.”

Dennis, de bezieler van ‘Only Friends’ Nederland, verleende ook zijn medewerking aan de avond, door enkele gedeeltes van wat hij noemde ‘de mooiste club van de wereld’ te tonen.

Dave Vanhoutte hoopt alvast dat de Avond van de G-sport weer wat losgemaakt heeft. Verschillende gasten kwamen alvast met krachtige beloftes voor het sportcomplex. G-voetbal Kortrijk kreeg ook een mooi bedrag van het ‘Community Fund’ van chemiebedrijf INEOS. “Hier zijn we zeer dankbaar voor.”

Alles op een app

G-voetbal Kortrijk pakt ook uit met een nieuwe app. “Daar komt alle info in en zo kan iedereen die automatisch op zijn scherm krijgen. We zullen er ook telkens in melden wat de vooruitgang in de realisatie van het sportcomplex zal zijn.”

Om dit te realiseren zal Dave Vanhoutte iedereen nodig hebben. “Ook de andere organisaties in de G-sport. Vanwaar de steun komt is niet belangrijk, het is gewoon belangrijk dàt die er komt.” (Els Deleu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.