Wouter Lambrecht (35) is al sinds 2017 op juridisch vlak de rechterhand van Bartomeu en krijgt naar verluidt een sleutelrol in de onderhandelingen. De Kortrijkse advocaat zal mee aan tafel schuiven met Bartomeu, Messi en diens advocate, zegt iemand uit de juridische wereld aan De Morgen.

Transfervrij?

Eerder won Barcelona mede dankzij de Kortrijkzaak al een rechtszaak tegen Santos die nog een graantje wilde meepikken bij de transfer van Neymar. Toen ging het om zo'n 61 miljoen euro, de zaak-Messi gaat evenwel over een pak meer geld. Messi verdient een gigantisch bedrag aan salaris en wil via een clausule in zijn contract transfervrij Barcelona verlaten. Voorzitter Bartomeu wil zijn superster niet gratis laten vertrekken want die clausule was maar geldig tot eind juni, het einde van de competitie. De Argentijn claimt nu dat die langer geldig zou zijn door de coronacrisis. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Ook Belgen als Michael Verschueren (Anderlecht) en Pierre François (Pro League) werkten al samen met Lambrecht en spreken vol lof over hem. "Een heel clevere kerel. Enerzijds is hij joviaal, je mag er alles aan vragen. Anderzijds is hij in staat om zeer strategisch te denken", zegt Verschueren die met Lambrecht samenwerkte bij de European Club Association (ECA).

Lof vanuit België

"Lambrecht sprong in het oog. Niet door uiterlijk vertoon, wel door zijn competentie. Hij is enorm discreet", vertelde François dan weer. Na het losbreken van het Propere Handen-schandaal in het Belgische voetbal vorig jaar vroeg François Lambrecht als expert om de regelgeving rond makelaars te verbeteren.

Bij de ECA creërde Lambrecht een netwerk. Zo maakte hij de opstap richting FC Barcelona. Voorzitter Bartomeu vroeg hem de juridische afdeling van de club te herstructureren.

Volgens Verschueren heeft Lambrecht in Madrid gestudeerd en jaren in Zwitserland gewerkt. Hij is vlot viertalig en zijn expertise ligt in de contract- en transferdossiers. De FIFA-wetgeving en de Financial Fair Play hebben geen geheimen voor hem.

Wie aan het langste eind trekt in de discussie tussen Barcelona en Messi zal de komende weken duidelijk worden. (VVA)

Wouter Lambrecht (35) is al sinds 2017 op juridisch vlak de rechterhand van Bartomeu en krijgt naar verluidt een sleutelrol in de onderhandelingen. De Kortrijkse advocaat zal mee aan tafel schuiven met Bartomeu, Messi en diens advocate, zegt iemand uit de juridische wereld aan De Morgen.Eerder won Barcelona mede dankzij de Kortrijkzaak al een rechtszaak tegen Santos die nog een graantje wilde meepikken bij de transfer van Neymar. Toen ging het om zo'n 61 miljoen euro, de zaak-Messi gaat evenwel over een pak meer geld. Messi verdient een gigantisch bedrag aan salaris en wil via een clausule in zijn contract transfervrij Barcelona verlaten. Voorzitter Bartomeu wil zijn superster niet gratis laten vertrekken want die clausule was maar geldig tot eind juni, het einde van de competitie. De Argentijn claimt nu dat die langer geldig zou zijn door de coronacrisis. Wordt ongetwijfeld vervolgd.Ook Belgen als Michael Verschueren (Anderlecht) en Pierre François (Pro League) werkten al samen met Lambrecht en spreken vol lof over hem. "Een heel clevere kerel. Enerzijds is hij joviaal, je mag er alles aan vragen. Anderzijds is hij in staat om zeer strategisch te denken", zegt Verschueren die met Lambrecht samenwerkte bij de European Club Association (ECA). "Lambrecht sprong in het oog. Niet door uiterlijk vertoon, wel door zijn competentie. Hij is enorm discreet", vertelde François dan weer. Na het losbreken van het Propere Handen-schandaal in het Belgische voetbal vorig jaar vroeg François Lambrecht als expert om de regelgeving rond makelaars te verbeteren.Bij de ECA creërde Lambrecht een netwerk. Zo maakte hij de opstap richting FC Barcelona. Voorzitter Bartomeu vroeg hem de juridische afdeling van de club te herstructureren.Volgens Verschueren heeft Lambrecht in Madrid gestudeerd en jaren in Zwitserland gewerkt. Hij is vlot viertalig en zijn expertise ligt in de contract- en transferdossiers. De FIFA-wetgeving en de Financial Fair Play hebben geen geheimen voor hem. Wie aan het langste eind trekt in de discussie tussen Barcelona en Messi zal de komende weken duidelijk worden. (VVA)