Kortrijk wint oefengalop in en tegen KVO

Timothy Derijck© gf

In een experimenteel potje vrijdagmiddagvoetbal trok KV Kortrijk aan het langste eind. KVK boog een achterstand in een handvol minuten om.

Komend weekend staan de halve finales van de Beker van België op het programma, wat meteen een rustpauze betekent voor de meeste eersteklassers, zoals KV Oostende en KV Kortrijk. KVO mikt op een plekje in Play-off 1, KVK zit al met volgend seizoen in het achterhoofd. Oostende miste Kevin Vandendriessche – de toekomstige Kortrijk-speler brak z’n vinger – en de geblesseerde Evan Patoulidis. Bij Kortrijk ontbrak Marko Ilic.

Weinig zin

Oostende had overduidelijk veldoverwicht en creëerde enkele prima kansen. Een kopbal van Hendry werd van de lijn gekeerd, Hjulsager had twee goeie afstandsschoten in huis en Kvasina kwam een schoenmaat tekort om een voorzet aan de tweede paal binnen te werken. In de slotefase van de eerste helft lukte ‘verloren zoon’ Theo Ndicka een knappe goal – een torpedo van dichtbij in het dak van het doel – na een heerlijke aanval over meerdere stationnetjes. Kortrijk leek er weinig zin in te hebben, al kreeg het een uitstekende kans met Radovanovic – Castro alert met een voetveeg.

De tweede helft begon gelijkaardig – KVO met veel druk naar voren – maar Kortrijk kwam beter in de match. Op het uur kopte Rougeaux een corner binnen. Enkele minuten later wandelde Ocansey door de verdediging, legde af naar Chevalier en die prikte de 1-2 (te) makkelijk binnen. Daarna probeerde KVO nog wel de gelijkmaker te scoren, maar er slopen te veel slordigheden in het spel – Kortrijk was ook gewoon veel beter dan in de eerste helft. Gueye met de kop, en Marquet en Thiam met een pegel kwamen in de slotfase nog het dichtst bij een doelpuntje.

(TVA)

Doelpunten: 40’ Ndicka (1-0), 64’ Sainsbury (1-1), 68’ Chevalier (1-2)

Geel: Chevalier, Sissako

KV Oostende: (eerste helft) Castro, Hendry, Jäkel, Capon, Skulason, Ndicka, D’Arpino, Hjulsager, Boonen, Thiam, Kvasina; (tweede helft) Schelfhout, Bataille, Jäkel (D’Arpino), Theate, Skulason (Thiam), Tanghe, Marquet, Bätzner, D’Haese, Sakala, Gueye)

KV Kortrijk: Jakubech, Golubovic, Sainsbury, Rougeaux, Palaversa, Chevalier, Stojanovic, Badamosi, Sissoko, Ocansey, Radovanovic ; (tweede helft) Jakubech, Ocansey, Dderijck, Sainsbury, Stojanovic, Hendrickx, Rougeaux, Sissoko, Chevalier (Luqman), Van den Bossche, Selemani (Ritiere))