Kortrijk wint derby bij MVV Waregem

Christof Decraene

De Kortrijkzanen wonnen met 3-10. WDP Rollegem blijft onderin hangen.

Waregem blijft derdelaatste

MVV Waregem kwam op voorsprong tegen Traiteur Neerhof Kortrijk, maar aan de rust stond het 2-3. Na de pauze zorgden Simen Demeyere en Salim Kasmi voor de ruime 3-10-overwinning.

Waregem blijft zo derdelaatste, met vier punten meer dan het het duo Rollegem-Nederename. Rollegem verloor kansloos van leider Merelbeke met 4-12. Nederename ging met 1-0 onderuit bij Oudenaarde. Volgende week kan Rollegem nog een poging wagen om de barrages te ontlopen, de ploeg speelt dan tegen Waregem. Kortemark won met 6-4 van Appels en blijft vierde.

Puskas Ardooie wint van Aalter

In tweede nationale grijpt rode lantaarn Puskas Ardooie de laatste strohalm. Het won met 2-4 bij Aalter, dat bij het ingaan van het slotkwartier nog met 2-1 leidde. Het beent door deze overwinning Geraardsbergen bij, dat met 6-9 verloor van Assenede.Ook MS Brugge won, met 5-2 van Elsegem. Deze drie ploegen zullen nog voor een spannende degradatiestrijd zorgen.

In derde nationale blijft Mini Melsen op de tweede plaats na een 5-4-zege tegen hun naaste belager Neerhof Kortrijk. Rollegem II verloor met 5-6 van Merelbeke. Ook Desselgem ging nipt onderuit: 5-4 tegen Sint-Gillis-Waas. Kortemark B won met 4-1 van Appels B. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier