https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kortrijk pakt de volle buit op de Freethiel

Julien De Sart juicht na zijn winnende treffer tegen Waasland-Beveren. © belga
Christof Decraene

KV Kortrijk heeft zijn uitgestelde wedstrijd op bezoek bij Waasland-Beveren winnend afgesloten. De Kerels haalden het met 1-2, na een beslissend afstandschot van Julien De Sart.

In een evenwichtige eerste helft klom Kortrijk halfweg op voorsprong. Lepoint rondde een heerlijke crosspass van D’Haene keurig af en het stond 0-1. Waasland-Beveren monopoliseerde de bal, maar kon daar weinig kansen uit puren. Vlak voor rust viel de gelijkmaker dan ook letterlijk uit de lucht. Spelverdeler Kobayashi krulde een vrijschop mooi voorbij Jakubech, 1-1.

Na de pauze viel er meer te beleven met kansen voor Stojanovic (Kortrijk) en Sula (Waasland-Beveren). Even voorbij het uur kwam Kortrijk opnieuw op voorsprong. De Sart liet nog maar eens zien over een uitstekend afstandsschot te beschikken en vlamde de 1-2, via de lat en de vingertoppen van Jackers, tegen de netten. De thuisploeg probeerde nog de achtervolging in te zetten, maar dat bracht geen zoden meer aan de dijk. Kortrijk behield de kalmte en speelde de partij probleemloos uit. Eindstand: 1-2. (CDW-Belga)

Waasland-Beveren: Jackers, Wiegel, Caufriez, Vukotic, Foulon, Sula, Piotrowski (83′ Verreth), Kobayashi, Bizimana, Agyepong (65′ Dierckx), Milosevic (78′ Badibanga).

KV Kortrijk: Jakubech, Golubovic, Tuta, Derijck, D’Haene, Stojanovic (63′ Moffi), Makarenko, Van Der Bruggen, De Sart, Selemani (71′ Mboyo), Lepoint (89′ Hornby).

Doelpunten: 27′ Lepoint 0-1, 43′ Kobayashi 1-1, 64′ De Sart 1-2.

Gele kaarten: Bizimani, De Sart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.