Kortrijk, Lokeren en Moeskroen hebben licenties nog niet beet

Redactie KW

Op KV Kortrijk, Sporting Lokeren en Excel Moeskroen na hebben alle clubs uit de Jupiler Pro League (1A) voor het seizoen 2017-2018 hun Europese licentie en hun Belgische proflicentie (voor 1A en 1B) op zak. Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) woensdag bevestigd.

Club Brugge, RSC Anderlecht, AA Gent, KV Oostende, Standard Luik en KRC Genk mogen hun eventuele Europese wedstrijden in hun eigen stadion afwerken. Bekerwinnaar Zulte Waregem, al zeker van een rechtstreeks ticket voor de poulefase van de Europa League, zal zijn Europese duels op Daknam in Lokeren moeten afwerken. Als Sporting Charleroi in Play-Off I een Europees ticket kan bemachtigen, speelt het in het Constant Vanden Stockstadion in Anderlecht. Ook KV Mechelen (Koning Boudewijnstadion), Waasland-Beveren (Koning Boudewijnstadion), STVV (Luminus Arena) en KAS Eupen (Sclessin) moeten uitwijken als zij via Play-Off II naar de Europa League mogen. Degradant Westerlo (Luminus Arena) vroeg en kreeg een Europese licentie, maar zal tenzij via een beslissing voor de groene tafel niet deelnemen aan UEFA-competities. KV Kortrijk, Sporting Lokeren en Excel Moeskroen hebben hun licentie niet beet en moeten nog bijkomende stukken overmaken.

Ook Cercle Brugge en OH Leuven, die samen met Tubeke en Lommel in de Play-Downs strijden voor het behoud in 1B, zijn nog niet zeker van een licentie. Union, Cercle Brugge en OHL moesten vorige week extra uitleg gaan geven over hun licentiedossier. De drie clubs lieten weten geen problemen te verwachten. Woensdag 12 april zal de Licentiecommissie van de KBVB zich over hun lot uitspreken.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier