Koksijde en Oostduinkerke krijgen gezamenlijke voetbalclub KVKO

René Houtsaeger voorzitter Koksijde, burgemeerster Mark Vanden Bussche en voorzitter Oostduinkerke Gery Geryl slaan de handen in elkaar. © MG
Redactie KW

De gemeente Koksijde heeft dinsdagavond op een persconferentie de nieuwe voetbalclub Koksijde-Oostduinkerke voorgesteld.

Alle spelers voetballen voortaan onder het huidige stamnummer 3841 van KVV Oostduinkerke. De nieuwe naam van de ploeg wordt Koninklijke Voetbal Vereniging Koksijde-Oostduinkerke (KVKO) met Gery Geryl als voorzitter.

De ploeg zal bestaan uit een A-team dat zal spelen in eerste provinciale en een B-ploeg in vierde provinciale. Er komt eveneens een U21 en een beloftenploeg. Verder worden uiteraard alle jeugdreeksen en Multifoot voor de allerkleinsten voorzien.

De A en B-ploeg zullen samen met de U21 en de beloften trainen en wedstrijden spelen op de velden in Koksijde. De jeugdploegen trainen en spelen hun wedstrijden op de velden in Oostduinkerke.

Gery Geryl, de huidige voorzitter van KVV Oostduinkerke is bijzonder opgetogen met de oprichting van de nieuwe club. “We hebben hier 15 jaar naar toe gewerkt en heel het bestuur is superblij. Hopelijk zal de supporter de weg naar het stadion terugvinden. Het was een moeilijke en moedige beslissing waar Lokaal bestuur Koksijde achterstaat.”

Ook Marc Vanden Bussche, burgemeester van Koksijde is tevreden. “We hebben als gemeente een rijke voetbalgeschiedenis. Er komt voortaan één stevige voetbalclub, gebouwd op familiale waarden met respect voor de voetbalgeschiedenis van zowel KVV Oostduinkerke als KVV Coxyde. Met deze samenwerking tussen Koksijde en Oostduinkerke kunnen we weer bijzonder fier zijn op ons voetbal en is de toekomst verzekerd.

(PD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier