Koen Goethals (KFC Lichtervelde) stopt met voetballen

Knieproblemen hielden Koen Goethals de voorbije twee seizoenen al te vaak van het veld. © Foto Kurt
Redactie KW

Koen Goethals stopt op 34-jarige leeftijd met voetballen. Knieproblemen deden de aanvaller beslissen om een punt te zetten achter zijn carrière. “Maar ik heb zeker nog geen stille momenten gekend”, stelt Koen.

“Ik zat dit seizoen meer bij de kinesist dan ik plezier aan het voetbal beleefd heb. Het doel was om aan mijn 35ste te stoppen. Het is dus een jaartje vroeger geworden”, stelt de aanvaller die de laatste jaren steeds meer op het middenveld werd geposteerd en kan terugblikken op een rijkgevulde carrière. “Ik begon bij de jeugd van Club Brugge. Op mijn 15de trok ik voor een seizoen naar Varsenare. Dan volgden twee jaar bij de beloften van KSV Roeselare. Daarna speelde ik vijf jaar voor SK Eernegem, zes jaar voor SK Torhout, twee jaar voor KSKV Zwevezele en nu twee jaar voor KFC Lichtervelde.”

“Ik maakte heel wat mooie momenten mee: kampioenschap met Club Brugge, de finale van de Beker van België bij de jeugd, de titel met SK Torhout en tweemaal topschutter in tweede provinciale…”

Op de voorlaatste speeldag tegen Lowingen volgden de laatste minuten. De Lichterveldenaar speelde nog een halfuur. “Dat was onder pijnstillers (lacht). De donderdag voordien had ik nog getraind en ik vroeg aan trainer Ronny Houben om mijn afscheidsmatch thuis te mogen spelen. Hij heeft me dat gegund. Daar ben ik hem zeker dankbaar voor. Het deed veel deugd om ertussen te lopen, maar ik voelde aan mijn lichaam dat het afzien was.”

Finaal blikt de aanvaller tevreden terug. “Ik heb een mooie carrière achter de rug en kon bij elke ploeg mijn draai vinden. Ik heb na mijn afscheid enorm veel berichten gekregen, ook vanuit mijn periodes bij SK Torhout en SK Eernegem. Dat pakte mij wel.”

“Nu focus ik me voornamelijk op mijn gezin. Ik heb twee jongens die voetballen. Mijn vrouw is heel tevreden dat ik gestopt ben (lacht). Ik heb zeker nog geen stille momenten gekend. Ik heb zes kindjes. Leven genoeg in huis dus”, lacht Koen. (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.