Kobe Stragier en KSV Moorsele (3C) willen revanche tegen KFC Aalbeke

Kobe Stragier. © MPM
Redactie KW

KSV Moorsele staat nog altijd ruim aan kop. Met zeven punten voorsprong op de eerste achtervolger ontvangt Moorsele dit weekend nummer twaalf Aalbeke. Opvallend: Aalbeke smeerde in oktober Moorsele een eerste nederlaag aan.

Kobe Stragier maakte deze zomer de overstap van Ledegem naar Moorsele. De 34-jarige verdediger is ondertussen niet meer weg te denken uit het hart van de defensie. “De ploeg plakt uitstekend aan elkaar en dat resulteert in knappe resultaten. We hebben een voorlinie die vlot de weg naar doel vindt, maar ook defensief zit alles goed in elkaar. We slikken weinig tegendoelpunten”, aldus Kobe.

Dit weekend neemt de leider het op tegen Aalbeke. Geen makkelijke wedstrijd voor Moorsele, aangezien Aalbeke de vorige confrontatie won. “Die mannen zullen extra geprikkeld zijn om ook deze keer de overwinning binnen te halen. Ze staan momenteel slechts drie punten boven de degradatiestreep dus ze hebben de punten zeker nodig.”

Toen ook rode lantaarn

Wat de overwinning van Aalbeke extra speciaal maakte, is het feit dat de ploeg toen als rode lantaarn de wedstrijd aanvatte. Volgens Kobe liet Moorsele zich toen ook in de luren leggen. “We hebben die ploeg toen een beetje onderschat en dat brak ons natuurlijk zuur op. Het is kwestie van nu gemotiveerd aan de aftrap te komen en revanche te nemen voor die verloren wedstrijd.”

Moorsele telt momenteel zeven punten meer dan hun eerste belager Emelgem-Kachtem. “Die puntenbonus is uiteraard belangrijk in de titelstrijd. We weten dat we wat reserve hebben, maar uiteindelijk moeten we binnen enkele maanden gewoon dat kampioenschap binnenslepen”, besluit hij. (RV)

Zondag 16 februari om 15 uur: KSV Moorsele-KFC Aalbeke.