Knokse zege lag nochtans voor het grijpen

Maxim Vandewalle scoorde voor Knokke. © (Foto VDB)

De kustjongens hadden iets recht te zetten in Aalst want de heenmatch verloren ze onverdiend met 1-2. De return eindigde op 1-1 maar ook nu kreeg Royal Knokke FC veel te weinig.

In de eerste helft stapelden de bezoekers de kansen op: telkens haperde de laatste voorzet. Het begon nochtans goed. Al na zeven minuten werd Maxim Vandewalle voor de doelman afgezonderd, omspeelde het sluitstuk en nette beheerst de 0-1. Tijdens de herneming kende de wedstrijd een meer evenwichtig verloop, zij het zonder noemenswaardige mogelijkheden. Tien minuten voor inrukken egaliseerde Gianni De Neve met een centerschot dat voorbij iedereen naast de verste paal de doellijn overschreed.

Het ouderlijk huis van teammanager Kristof Arys, ex-topscorer van Cercle Brugge, ligt op zes kilometer van de accommodatie van Eendracht Aalst. Voor hem had dit treffen dus een speciale betekenis. “In de tribune zaten we allemaal met een vervelend gevoel. We stelden vast dat de tweede treffer uitbleef en vreesden dat we het deksel op de neus zouden krijgen. Dat geschiedde in het slotkwartier. Nu maken we ons op voor de tweede opeenvolgende verplaatsing, op zaterdag 17 maart naar Dessel Sport, een geheel dat nog geen enkele keer heeft verloren in eigen vesting.”