Knokke wint met 1-3 op het veld van Harelbeke

Tom De Sutter scoorde voor Knokke. © VDB

Genietbare wedstrijd waarin een verdienstelijke thuisploeg zich kranig verweerde maar binnen een paar minuten twee fatale tegendoelpunten incasseerde.

In de eerste helft was er een uitstekende redding van Degrendel nodig bij een poging van De Sutter. Voor Harelbeke mocht Vandenbroucke tweemaal inzenden maar Van Damme besloot op de doelman, Cremers over. Een vrije trap van Notebaert werd moeizaam in hoekschop verwerkt door doelman Dhoest. Vandewalle opende de score met een individuele actie, puik afgewerkt. De Harelbeekse reactie kwam er vrij snel via Mahau. Knokke kreeg de bal niet weg, Cremers gaf de bal aan Mahau die scoorde. Kostyrka was heel dicht bij de 2-1 maar de doelman redde.

De Sutter scoort

Harelbeke speelde een goed vierde kwartier al moest Degrendel zich reppen bij een vrije trap van Vandewalle. De Sutter scoorde van dichtbij en even later controleerde Laref de bal en mikte in de linkerbenedenhoek. Harelbeke gaf zich niet gewonnen en probeerde nog iets te forceren maar tevergeefs.

(JD/ foto BVB)

DOELPUNTEN: 29′ Vandewalle 0-1, 38′ Mahau 1-1, 64′ De Sutter 1-2, 65′ Laref 1-3.

KRC HARELBEKE: Degrendel, Van Damme, De Smet, Decleir (73′ Betremieux), Mahau, Notebaert, Cremers, Derieuw, Vanneste, Vandenbroucke Kostyrka.

R. KNOKKE FC: Dhoest, Vanraefelghem, Declerck, Pierre, De Sutter, Vandewalle (87′ Canepeel), Savaete, Buysse, De Wilde, Laref, Persoons.