Knokke verpulvert SCT Menen in slothalfuur

Tom De Sutter scoorde het eerste doelpunt. © VDB

Royal Knokke FC versloeg SCT Menen met 1-4.

Na amper twee minuten zat de kustformatie op rozen na een heerlijke treffer van Tom De Sutter. Knokke verzuimde vervolgens om de voorsprong op te drijven en er sloop wat nonchalance in het geheel. Daarenboven moest Koen Persoons al na 18 minuten gewisseld worden. Sebastiaan De Wilde nam zijn plaats in. Op slag van rust kreeg Nils Pierre een center verkeerd op de voet en de lokale Yann Banzio Nkou nam de gelegenheid te baat om de verrassende gelijkmaker aan te tekenen.

Na de rust had de thuisploeg moed geput uit die tegentreffer en stak dreigend de neus aan ‘t venster. Goalie Sven Dhoest keepte evenwel alert. Kort na het uur wees de referee van dienst naar de stip in het voordeel van de gasten. De ingevallen Daniel Rodrigo De Oliveira nam zijn verantwoordelijkheid en trof raak. Vervolgens trokken de jongens van Yves Van Borm het tempo de hoogte in en bleek de grensformatie een maat te licht. Vier minuten na de 1-2 volgde de 1-3 van Aaron Vanfleteren. Laatstgenoemde legde in het slotkwartier de geenszins overdreven 1-4 eindcijfers vast. Met 13 op 15 zit Knokke op titelschema.

SCT Menen – Royal Knokke FC 1-4

R Knokke FC: Dhoest, Vanraefelghem, Declerck, Pierre, De Sutter (56′ Rodrigo De Oliveira), Vanfleteren, Vandewalle (84′ Descheemaecker), Savaete, Buysse, Prez, Persoons (18′ De Wilde)

Doelpunten: 2′ De Sutter 0-1, 12′ Nkou 1-1, 64′ Rodrigo De Oliveira 1-2, 68′ Vanfleteren 1-3, 82′ Vanfleteren 1-4.