Knokke FC uitgebekerd ondanks prima voetbal

Kenneth Neve © JPV

Knokke ging met 2-4 onderuit tegen FC Dender, al waren daar verlengingen voor nodig.

Een evenwichtige eerste helft met wederzijdse kansen eindigde op 0-1. Vijf minuten voor de kampwissel scoorde Pe op een diefje na een afgeweken bal. Na de koffie had Waeghe de gelijkmaker aan de voet, maar de paal redde gastkeeper Santos Pravos. De treffer viel aan de overkant: een juweeltje via Fernandez. Vervolgens kwam de mentale weerbaarheid van de jongens van coach Yves Van Borm boven. Kenneth Neve bracht de stand in evenwicht met een magistrale pegel en na een collectieve actie.

Verlengingen moesten uitsluitsel brengen. Dimbale scoorde voor Dender en twee minuten later redde de Knokse goalie Pannecoucke subliem op strafschop na handspel van Vanraefelghem. Minuut 118 werd noodlottig voor de kranige kustjongens : Fernandez bracht de score op 2-4. Einde bekerverhaal voor Knokke FC.

Nadat Knokke eerder Sprimont en Geel uitschakelde volgde net geen derde stunt. Tussen de palen kregen zowel Bram Paepe en Kevin Pannecoucke speelgelegenheid. Het blijft dus spannend afwachten wie van beide aan de competitie zal beginnen.