Knokke FC behaalt gouden zege tegen Zele

Redactie KW

FC E Zele – Knokke FC eindigde op 0-3 en dat is opnieuw een gouden zege voor de gehavende kustploeg.

Zaterdagochtend na de oefensessie zat voorzitter Vincent Van Honsebrouck een beetje bezorgd voor zich uit te kijken met een dampende koffie voor zich. Liefst zes sterkhouders dienden immers verstek te geven. Frederik Boi is al out van in september en Frank Demouge, die wat te vroeg was herbegonnen na een blessure, bleek evenmin voldoende fit. En dan waren nog letsels voor Peter Van Der Heyden, Simon Savaete en Niels Van De Water terwijl Steven Van Moeffaert een gele strafzondag uitzat. “Mijn trainer Yves Van Borm is voldoende clever om de invallers te motiveren en te begeleiden naar een superprestatie”, sprak de preses.

Zo geschiedde: de eerste helft van de match tegen zele verliep gelijklopend met halve mogelijkheden langs weerskanten. Op slag van rust miste Tobin Stroo een dot van een kans. De herneming verliep integraal in het voordeel van de kustformatie. De ingevallen Kenneth Neve schilderde het ronde ding op maat bij Tobin Stroo en op minuut 53 prijkte de 0-1 op het bord. Tien minuten voor affluiten was het de beurt aan Mattis Persoons om raak te treffen na voorbereidend werk van Jorgo Waeghe.

Op minuut 84 nam de jonge Kyliaan Butsraen een afvallende bal vanop 25 meter in één tijd op de slof en de 0-3 stierf uit in de kruising. Vermelden we nog dat goalie Kevin Pannecoucke voor de tweede opeenvolgende week de nul hield. De voorsprong op nummer vier bedraagt nu vier punten en de promotie wenkt. Meer zelfs, de titel lijkt al lang geen ijdele hoop meer. De kern is meer dan ruim genoeg.

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.