Knokke blijft ongeslagen in eigen vesting

Ruben Vanraefelghem bezorgde Knokke de drie punten. © (Foto VDB)
Redactie KW

Het ziet er naar uit dat het wondermooie Olivierstadion een niet in te nemen vesting wordt. De kustformatie verloor nog geen enkel punt in eigen huis en nam nu ook rechtstreekse rivaal Racing Club Gent te grazen: 2-1.

De bezoekers traden afwachtend aan met een dubbele afweergordel. Toch wisten de lokalen in het eerste kwartier drie open kansen te versieren, waarvan de mooiste voor Maxim Vandewalle. Hij slaagde er evenwel niet in een ijzersterke doelman Kevin Frans te vloeren. Wanneer de bezoekers voor de eerste keer de neus aan het venster staken was het raak. Een corner werd afgeweerd maar via de tweede bal scoorde Raf Leemans. Tot aan de rust dwongen de jongens van Yves Van Borm overwicht af, toonden zich vooral gevaarlijk op stilliggende ballen maar Kevin Frans heerste. Na de openingshelft diende Maxim Vandewalle de strijd te staken met liesproblemen.

Zijn vervanger Abdelhakim Laref leverde met zijn eerst baltoets een assist af voor kapitein Simon Savaete, die egaliseerde. Knokke bleef heersen al was het uitkijken geblazen voor die ene splijtende counter. Die kwam er toen de gevaarlijke Niels Elewaut alleen op goalie Sven Dhoest afstevende. Laatstgenoemde redde met brio en toonde zich vervolgens feilloos in het plukken van hoge ballen. Aan de overzijde mikte Koen Persoons twee koppallen respectievelijk rakelings over en op de dwarsbalk. Het winnende doelpunt kwam er halfweg de herneming na een ingestudeerde corner, die laag werd genomen richting grote rechthoek. Koen Persoons liet het ronde ding clever lopen en Ruben Vanraefelghem pegelde nummer twee heerlijk tegen de netten. Knokke speelde geconcentreerd de wedstrijd uit en kwam niet meer in gevaar.

R Knokke FC: Dhoest, Vanraefelghem, Declerck, Pierre, De Sutter (90′ Descheemaecker), Vandewalle (46′ Laref), Savaete, Buysse, De Wilde, Prez, Persoons.

Doelpunten: 12′ Leemans 0-1, 47′ Savaete 1-1, 66′ Vanraefelghem 2-1.

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.