KM Torhout wil tegen KVC Wingene de recente ongeslagen reeks verder zetten

Bruno Debo is tevreden over de inbreng van de jonge spelers. © VDB
Redactie KW

KM Torhout keerde met een scoreloos gelijkspel terug uit Wervik. De KM’ers hielden voor het eerst de nul op het bord en totaliseren vier punten uit de laatste twee wedstrijden. Tegen KVC Wingene wil Bruno Debo opnieuw aanknopen met de sterke thuisreputatie van weleer.

“Het is belangrijk dat we zo lang mogelijk ongeslagen proberen te blijven. Is dat met een puntje, dan is dat in de gegeven omstandigheden een opsteker”, opent Bruno Debo, die tevreden is dat achterin de nul op het bord bleef. “We hebben veel doelpunten geslikt, doordat we door omstandigheden risico’s moesten nemen. Voor Brandon Vanderbekendie al heel wat goede wedstrijden keepte en nooit in de fout ging bij de doelpunten, is dat een opsteker.”

De groep onderging ook een aanpassing aan de derde amateurklasse. “In onze laatste twee wedstrijden behaalden we niet met mooi voetbal, maar op karakter die vier op zes. Dat deden we onder meer door de inbreng van jonge gasten. Broes van Wijk is misschien niet de sierlijkste voetballer, maar hij heeft een goede mentaliteit. Ook Enrique Tanghe toont inzet en mentaliteit. We gaan in de goede richting, maar het belangrijkste is dat we punten pakken. We werden nooit weggespeeld en voetbalden steeds voldoende kansen bij elkaar, maar door omstandigheden hebben we het onszelf moeilijk gemaakt en moesten we vaak achter de feiten aanhollen.”

Een goed resultaat tegen KVC Wingene zou een nieuwe opsteker zijn. Dat team ging vorig weekend verrassend met 1-3 onderuit tegen Kampenhout. “Dat had ik niet verwacht. Voor ons is het belangrijk dat we onze reeks zonder nederlaag verder zetten. Thuis hebben we nog geen punten gepakt. Vooraf had ik gehoopt op een goede thuisreputatie, die we vorig jaar goed in stand hielden. Enkel tegen Merelbeke vond ik dat we niet goed waren, maar tegen Zwevezele en Lebbeke speelden we niet slecht. Enkel het resultaat viel tegen en nu moeten we proberen om de twee te combineren: goed voetbal brengen met een goede mentaliteit, gekoppeld aan een resultaat. Dan zijn we misschien wel vertrokken.”

Mentaliteit, het is een stokpaardje van Bruno Debo. “We hebben het zwaarste gehad. We boekten nul op 15 en nooit was er paniek. Er is ook nooit ongerust geweest in de ploeg. Enkel Gianni Sennesael had het moeilijk. De voorzitter heeft ook gesteld dat spelers die enkel negatief zijn en aan zichzelf denken eruit gaan. Zo moet het, want we moeten knokken voor ieder punt. En we merken dat iedereen wil knokken voor elkaar. Zij die daar niet in meegaan, gaan er toch uit. We hebben een heel jonge ploeg, maar we hebben ervoor gekozen. Dit is een overgangsjaar en we moeten zo snel mogelijk opschuiven naar de middenmoot en naar volgend jaar kijken wat we moeten bijhalen. Maar intussen zien we ook dat de jonge spelers hun waarde hebben voor het team en dat is belangrijk. En het is maar door te spelen dat je ervaring opdoet. Ik heb het altijd voor de jeugd gehad, maar na nul op 15 is het niet evident voor hen om in de ploeg te komen”, beseft ook de trainer. (BV)