KM Torhout verliest eerste oefenpot met 2-0 in Gullegem

Ook voor KM Torhout rolt de bal eindelijk weer. De Houtlanders speelden dit weekend pas hun eerste oefenpot, uit bij FC Gullegem, de ploeg van ex-trainer Allan Deschodt, die een reeks hoger uitkomt. Het werd een 2-0-nederlaag op de Poezelhoek.

KM Torhout-trainer Didier Degomme. © foto JS

Uiteraard was het voor Torhout in de eerste oefenmatch van het seizoen nog wat zoeken naar de collectiviteit, maar tegen een ploeg die al aan zijn vijfde oefenpartij bezig was, liep het zeker niet onaardig. De ploeg van Didier Degomme was niet de mindere, zeker niet voor de rust. Een bal van Vanhaecke werd zelfs van de lijn gekeerd.

Tegenstander Gullegem strafte voor de rust twee defensieve foutjes genadeloos af via Dekiere (20′) en Seignez (38′), het tweede doelpunt na een onvolmaakte tussenkomst van doelman Stijn Ampe, die de 90 minuten volmaakte. Bij KM waren er vier afwezigen: Jason Vandelanoitte, Thibault Degomme, Pär Vervalle en Jason Neu waren er niet bij. Van de andere 20 kernspelers reisden er 18 mee naar Gullegem.

Nieuwkomers als Seron, Hollevoet, Vandewiele, Vermeulen, Andries, Cathenis, Margo en Kostyrka waren wel van de partij. Aan de rust vielen Ballegeer, Desitter en Hollevoet in, na 70 minuten Couwyzer, Pype en Margo. Thuisspeler Erwin Seignez moest na 70 minuten op een brancard het veld af, hoe erg de blessure is kon niet worden vastgesteld. Nog opvallend: Baptiste Schmisser speelde de eerste helft mee met KM, hij traint al de hele maand augustus mee en wellicht wordt er met hem gesproken over een nieuw contract, nadat eerder niet tot een overeenkomst kon worden besloten. Al bij al was de prestatie van KM tegen een reeks hoger spelende ploeg bevredigend.

Ook merkwaardig: er was geen controle op mondmaskers of andere verplichtingen, het publiek was welkom en de kantine was open. De maatregelen in Torhout zelf steken daar schril tegen af.

Er staan KM nog drie oefenmatchen te wachten vooraleer de bekercompetitie wordt aangevat. Komende vrijdag speelt KM om 19 uur uit bij eersteprovincialer Excelsior Zedelgem, zondag volgt om 16 uur een match uit bij Harelbeke, ook een reeks hoger en dan – eindelijk – op woensdag 26 augustus om 19.30 uur tegen Koksijde-Oostduinkerke op de eigen Velodroom met gebruik van de kleedkamers en douches. Een eerste oefenmatch op eigen veld…

Alleen moet nog worden afgewacht of er publiek zal worden toegelaten, want tot op heden is dat in Torhout verboden. Op zaterdag 29 augustus wacht dan de eerste officiële match met de Croky Cup en de komst van eersteprovincialer RC Lauwe om 19.30 uur. (DACH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.