KM Torhout maakt zich klaar voor nieuw seizoen

Didier Degomme is sportief manager, technisch directeur en trainer. © Bart
Redactie KW

Corona trof de hele voetbalwereld. Ook bij KM Torhout werden de activiteiten half maart stilgelegd, maar langzamerhand is de club toch aan het nieuwe seizoen aan het werken.

Eerste vaststelling is de naamsverandering: officieel is het nu KM Torhout, vanaf 1 juli. De toevoeging van het jaartal 1992 verdwijnt dus, het jaartal van de toenmalige fusie. KM staat voor Koninklijke Maatschappij.

Ook belangrijk is dat de jeugdwerking voor de derde keer het vierstellenlabel krijgt, het hoogst haalbare voor een club uit de amateurreeks. Het behoud werd verzekerd doordat de competitie werd afgesloten op een veilige plaats, in feite was men al voordien verzekerd van het behoud in de reeks doordat een drietal clubs geen licentie kreeg.

Nieuw: algemeen manager

Vanaf vandaag heeft KM ook een algemeen manager, in de persoon van Charles Hollevoet, iemand met het Torhoutse voetbal-DNA in zijn bloed en oom van de teruggekeerde Harry Hollevoet. Dit vooral om het dagelijks werk van voorzitter Dick D’Hoore en ondervoorzitters Nico Vermeersch en Johan Bossuyt te verlichten, die alle drie in het bedrijfsleven staan als zaakvoerders en bestuurders.

Sportief blijft Didier Degomme sportief manager, om niet te zeggen technisch directeur en trainer en wordt hij bijgestaan door keeperstrainer Dimitri Verhulst en physical trainer Frank Claeys, die vorig seizoen aan de slag waren. Nieuwkomer Jens Noppe zal als T2 en veldtrainer fungeren. Geert Versavel leidt de B-kern als T1.

Oefenmatchen op komst

Vanaf maandag 13 juli wordt er getest, in groepen tot en met vrijdag 17 juli. De eerste echte training is op de nationale feestdag, 21 juli ,op de Velodroom. Onder voorbehoud van nieuwe coronamaatregelen werden toch een aantal oefenmatchen vastgelegd. Club Brugge zou op bezoek komen op zaterdag 8 augustus om 18 uur. Een gedetailleerd oefenprogramma volgt later. De eerste bekerronde, voor KM dan toch, is voorzien voor 15 augustus, het is dan de tweede bekerronde. KM hoopt dat er 400 aanwezigen mogen zijn vanaf augustus en 800 vanaf september, zoals de veiligheidsraad eerder liet uitschijnen.

Bij KM is de kern grondig aangepast met een mengeling van ervaring en jeugd. Echte nieuwkomers zijn doelman Stijn Ampe (Gullegem), verdedigers Francis Cathenis (FC Knokke), Diego Seron (VW Hamme) en Jannes Vermeulen (Wingene), middenvelders Tibo Margo (beloften Roeselare), Jason Neu (Mandel, comeback) en Simon Vandewiele (Wingene) en aanvallers Tibo Andries (Damme), Jakub Kostyrka (Harelbeke) en Harry Hollevoet (terug van Oostnieuwkerke).

Daarbij komen een aantal jongeren die uit de B-kern komen zoals doelman Jitse De Witte (de nieuwe tweede doelman), middenvelders Pär Vervalle en Olivier Desitter. In totaal telt de A-kern van KM Torhout nu 24 spelers.

(DACH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier