KM Torhout kan dominantie tegen Avanti Stekene niet omzetten in winst

Gianny Vanhaecke zet druk op Sven De Pau © VDB

KM Torhout is er zaterdagavond op eigen veld tegen Avanti Stekene niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden. Het bleef steken op een 1-1-gelijkspel tegen de Oost-Vlamingen. De grootste domper was echter het uitvallen van Darren Steur met een zware knieblessure.

Al na vijf minuten werd het 0-1 voor de bezoekers via De Rudder, die al dan niet vanuit buitenspel alleen op Vanderschaeghe kon af gaan. Hij schoof het leer naast de KM-goalie binnen. De eerste kans was meteen raak voor de bezoekers. Daarna was het quasi al KM wat de klok sloeg. De Houtlanders hadden het veldoverwicht en kwamen ook via Gianny Vanhaecke langszij. Beide ploegen waren echter duidelijk niet te spreken over de arbitrage, maar de thuisploeg mag vooral zichzelf in de boezem kijken dat het de punten niet thuis hield. De bezoekende doelman haalde voor rust nog een gemaakt doelpunt van Simoens uit zijn netten.

Na de rust bleef KM de betere ploeg. Gianny Vanhaecke bleef geblesseerd binnen en werd vervangen door Midas Catteeuw. De Torhoutenaren kampeerden constant op de helft van Stekene, maar doelpunten leverde dat niet meer op. Vooral Janis Coppin kreeg nog de beste kansen, maar zijn pogingen gingen over doel of werden afgeblokt.

In de slotfase kreeg KM echter de grootste domper te verwerken. Darren Steur blesseerde zichzelf in een duel aan de knie en bleef kermend van de pijn liggen. De onfortuinlijke middenvelder werd van het veld gedragen en later met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Er wordt gevreesd voor een lange inactiviteit.