KM Torhout is klaar met voorbereidingsprogramma

Sportief directeur Didier Degomme.© MG
Sportief directeur Didier Degomme.© MG
Redactie KW

KM Torhout is al een tijdje klaar met zijn huiswerk inzake inkomende en uitgaande transfers. Er is een 22-koppige kern die eventueel nog zou kunnen aangevuld worden met een extra speler indien er zich op de transfermarkt een opportuniteit aandoet die haalbaar is qua budget en enige ervaring heeft.

Intussen heeft sportief directeur Didier Degomme en zijn technische staf onder leiding van hoofdtrainer Stijn Meert niet stilgezeten en ook al een volledige voorbereiding uitgetekend.

Het programma start al op dinsdag 18 mei en in die week zijn er drie trainingen. Ook de week nadien drie trainingen op dinsdag, donderdag en vrijdag met een eerste oefenmatch op zaterdag 29 mei tegen eerste provincialer KSV Diksmuide. Waar die match zal plaatsvinden, ligt nog niet vast.

Na die partij krijgen de spelers een rustperiode van zes weken, waarin een individueel loopprogramma wordt meegegeven Op dinsdag 13 juli worden de trainingen hervat met de eerste week vier oefensessies op de Velodroom. In de tweede trainingsweek van juli (na drie trainingsdagen) is er een oefenmatch op de Velodroom op zaterdag 24 juli om 19 uur tegen de beloften van Cercle Brugge.

Op dinsdag 27 juli speelt KM op het veld van SVD Kortemark om 19.30 uur de derde oefenmatch. Na nog twee trainingsdagen volgt de eerste officiële match in het weekend van 31 juli en 1 augustus in het kader van de Croky Cup, tegenstander uiteraard nog onbekend. Tijdens de volgende trainingsweek is er op woensdag 4 augustus een oefenmatch op Winkel Sport (uur nog vast te leggen) waarna in het weekend al de tweede ronde in de Croky Cup volgt.

De tweede volledige week van augustus volgt oefenmatch vijf in Oostnieuwkerke tegen de eersteprovincialer en in het weekend ronde drie van de Croky Cup (in de veronderstelling dat KM de eerste twee matchen heeft overleefd). Oefenmatch zes is voor 19 augustus tegen Sassport Boezinge (eerste provinciale) op 18 augustus op de Velodroom, het weekend van 21 en 22 augustus staat de vierde ronde van de beker op het programma. Oefenmatch zeven is op Schiervelde tegen de nieuwe club Roeselare-Daisel (uur nog vast te leggen) op dinsdag 24 augustus.

Tenslotte is er in het weekend ofwel ronde vijf van de Croky Cup ofwel – indien geëlimineerd – een oefenmatch waarvoor dan nog een tegenstander zal worden gezocht. In het weekend van 4 en 5 september start dan de competitie.

Heel dit programma is opgemaakt in de veronderstelling dat men zal kunnen trainen zonder beperkingen inzake Covid-19. (DACH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.