KM Torhout in slotfase onderuit tegen La Louvière

Thomas Depoorter pakte rood, waarna KM Torhout nog een uur met 10 man verder moest © a-JS

Torhout, dat het ruim een uur met tien man moest stellen, kreeg pas in de slotfase een goal te slikken, het werd 0-1.

In een vrij evenwichtige eerste helft versierden de bezoekers enkele stevige kansen. Doelman Capelle moest al na 11 minuten uitpakken met een voetreflex na een vrije schop van Lazitch. Drie minuten later noopte de snelle en bedrijvige Oudraogo Capelle tot een nieuwe redding. Torhout antwoordde na 35 min met een kopbal van Vandamme.

Het zag er voor de KM’ers echter weinig rooskleurig uit toen verdediger Depoorter na 37 min met een rode kaart bestraft werd voor een late tackle. Capelle hield daarna met een knappe voetredding na een schot van weer Oudraogo de 0-0 ruststand op het bord.

Na de rust volgde evenwel nog meer pech voor de Torhoutenaren, toern Cordy na 54 minuten gebleseerd uitviel en trainer Bruyneel opnieuw zijn verdediging moest herschikken. Ondanks de numerieke minderheid bood Torhout nog knap weerwerk en was het hevigste aanvalsvuur bij de leiders geblust. In de slotfase kopte Papassarantis dan toch nog de niet-onverdiende winnende treffer na een hoekschop tegen de touwen. De thuisploeg zette nog een wanhoopsoffensief op en zag nog een vrijschopbal van Vandecasteele op de deklat belanden.