KM Torhout heeft geen verhaal tegen La Louvière

Tjendo De Cuyper (ex KVV Coxyde) viel geblesseerd uit. © VDB
Redactie KW

De KM’ers kwamen op Tivoli weinig in het stuk voor en moesten met 3-0-verliescijfers de wet van de sterkste ondergaan

De Torhoutenaren konden voor hun uitstap naar Wallonië opnieuw rekenen op de herstelde doelman Dumesnil. Trainer Deschodt stuurde de winnende ploeg van de vorige speeldag verder bij door Theetaert (na schorsing) en Vandenbussche in de basiself te droppen. Bryan Willems was immers gekwetst en Sys verkaste naar de invallersbank.

Vijf minuten

Dat La Louvière zijn zinnen op de titel heeft gezet, bleek ook tijdens het eindejaarsreces. De Wolven trokken vier spelers uit tweede klasse aan en namen afscheid van maar liefst negen spelers. Het waren trouwens twee van de kersverse aanwinsten die voor de eerste twee doelpunten zorgden. Di Lallo (ex-Antwerp) rondde na 11 minuten knap in één tijd een voorzet af. De thuisploeg was de dominante partij, maar kon de voorsprong vóór de rust niet verder uitdiepen. Nog vóór het uur legden de gastheren in vijf minuten tijd de wedstrijduitslag in de definitieve plooi. Onana (ex-Union St. Gilles) verdubbelde met een knal uit een scherpe hoek de voorsprong. Vier minuten later zorgde Pina met een heerlijk afstandsschot voor de 3-0-cijfers. De Torhoutenaren hadden aanvallend weinig in te brengen. Enkel een voorzet van De Cuyper bij een 0-0-stand was het enige doelgevaar dat de KM’ers op de Waalse grond lieten optekenen. Bijkomende opdoffer voor de KM’ers was het geblesseerd uitvallen van aanwinst De Cuyper na een goed uur spel.

Voor de Torhoutenaren is het benieuwd uitkijken wat streekgenoot Sint-Eloois-Winkel zondagnamiddag op het veld van Twee Akren gaat uitrichten. Een zege van de thuisploeg betekent dat de Torhoutenaren opnieuw door de voorlaatste in de klassering worden bijgebeend. De KM’ers kunnen in de volgende twee speeldagen de positieve draad opnemen met twee thuiswedstrijden tegen de middenmoters Hamme en Gent-Zeehaven.

(MB – foto VDB)

Torhout KM: Dumesnil, Van Landschoot, Bailleul, Goddeeris, Lannoo (68′ Blancke), Theetaert, De Coninck, Vandenbussche (65′ Hollevoet), Van Acker, De Cuyper (65′ Sys), Ameye

Doelpunten: 11′ Di Lallo 1-0, 54′ Onana 2-0, 58′ Pina 3-0

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.