KM Torhout haalt versterking bij Coxyde

Redactie KW

De Torhoutenaren willen na nieuwjaar sportief terug orde op zaken zetten. Nadat de derdeklasser de voorbije weken al Jérémy Dumesnil, Cuzet Filiz, Bryan Willems en Jilke De Coninck aantrok, werd net voor het serveren van de kerstkalkoen nog bijkomende versterking binnengehaald.

De Velodroom-formatie huurt tot het einde van het seizoen van buur KVV Coxyde zowel Tjendo De Cuyper als Maxim Bailleul. De 23-jarige Tjendo De Cuyper, die in Sint-Joris woont, is een flankspeler die ook als spits inzetbaar is. Tjendo is een jeugdproduct van Club Brugge, door Adrie Koster in 2010 naar de A-kern van blauw-zwart overgeheveld. Vooraleer hij dit seizoen naar Coxyde trok, was de aanvaller drie seizoenen aan de slag bij tweedeklasser Eendracht Aalst. Bij de Ajuinen speelde hij 85 wedstrijden. Dit seizoen zette Tjendo de stap naar tweedeklasser Coxyde, waar hij in 17 wedstrijden in actie kwam.

Maxim Bailleul
Maxim Bailleul© JSK

De 27-jarige Maxim Baillleul deed al een pak ervaring op in het nationale voetbal. Op zijn curriculum vitae prijken vanaf 2007 twee seizoenen bij vierdeklasser Diksmuide, in 2009 drie campagnes bij derdeklasser Coxyde en in 2012 een jaartje bij vierdeklasser Poperinge. In 2013 sloot hij een overeenkomst voor drie seizoenen af bij opnieuw Coxyde. Vorig seizoen speelde hij 30 wedstrijden met de kampioenenploeg mee. In deze campagne stond de 1m93 grote Veurnaar zeven keer in de ploeg van de kersverse tweedeklasser.

Verder met Deschodt

Ondertussen gaf het bestuur te kennen dat het ook volgend seizoen verder wil gaan met trainer Allan Deschodt. Deschodt nam einde oktober het sportieve roer over van Frank Bruyneel. De Torhoutenaren staan momenteel derde laatste in derde klasse. De eerstvolgende competitiewedstrijd is de thuiswedstrijd tegen Twee Akren, de voorlaatste in de klassering met evenveel punten als Torhout.

(MB – foto’s JSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier