KM Torhout geeft contract voor A-kern aan jeugdspeler Timmerman

Na Gilian Pype, Olivier Desitter, Pär Vervalle, Guillaume Vereecke , Lucas Rogiers en Tosin Thompson is Timmerman de zevende beloftenspeler die in het laatste anderhalf jaar naar de A-kern werd overgeheveld. © VDB
Redactie KW

Nu KM Torhout met een zes op zes wat opschoof in de rangschikking na een slechte start met nul op twaalf heeft de sportieve staf ook een jeugdspeler beloond met een contract voor de A-kern. De 19-jarige Damon Timmerman mocht in de voorbereiding meetrainen met de A-kern en bewees zich intussen ook in de competitie met vijf basisplaatsen op zes wedstrijden.

Damon Christiaens wordt nu beloond met een contract voor de A-kern. De Bruggeling begon op 5-jarige leeftijd bij Cercle Brugge, bleef daar zeven seizoenen waarna hij richting KV Oostende trok, in 2014 was dat.

Daarna ging het in 2017 richting Varsenare waar de jeugdwerking van KM Torhout hem opmerkte en al na één seizoen weghaalde en hij de voorbije twee jaar bij de beloften speelde en doorbrak. Timmerman speelt als aanvallende middenvelder maar niet als spelmaker, wel in de rug van de diepe spits, momenteel is dat Tibo Andries bij KM.

Na Gilian Pype, Olivier Desitter, Pär Vervalle, Guillaume Vereecke , Lucas Rogiers en Tosin Thompson is Timmerman de zevende beloftenspeler die in het laatste anderhalf jaar naar de A-kern werd overgeheveld. Laatstgenoemd drietal kwam dit seizoen nog niet in de selectie. Zondagnamiddag speelt KM op het veld van Eppegem, dat één puntje meer telt. De groenzwarten hopen op een derde opeenvolgende zege.

(DACH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.