KM Torhout behaalt overbodig punt van de redding

Redactie KW

Het ene punt dat de Torhoutenaren nog nodig hadden om mathematisch zeker te zijn van een verlengd verblijf in derde klasse bleek achteraf overbodig. Door het verlies van Ath kunnen de KM’ers de slotpartij in Hamme volkomen ontspannen tegemoet zien.

De Torhoutenaren schoten tegen het derde geklasseerde Temse goed uit de startblokken en mochten na zeven minuten al juichen. Savaete trok de bal voor doel en de inlopende Coppin knalde binnen. Grensrechter Stephanie Forde hield er een andere mening op na en vlagde de treffer wegens buitenspel af. Een stukje dat de dame in het zwart na 24 min. opnieuw overdeed door onbegrijpelijk een kopbaldoelpunt van Cordie, na een vrijschop van Devriendt, voor offside af te vlaggen. In een aangename eerste helft was Torhout het meest aan zet. Doelman Cissokho moest enkel in het openingskwartier eenmaal met stevig vuistwerk uitpakken op een knal van Glouftis.

Jan Vertonghen in KM-tribune

Met Tottenham-speler Jan Vertonghen in de tribune, die naar broer Lode in het Temse-shirt kwam kijken, besloten de bezoekers om na de koffie het heft in handen te nemen. Cissokho moest al onmiddellijk met een stevige parade uitpakken en zijn fout rechtzetten nadat hij de bal pardoes in de voeten van De Keersmaecker had geschopt. De Torhoutenaren hadden Dame Fortuna op de omkaderende festiviteiten vergeten uit te nodigen, want Cordie zag een vrijschop aan de middenlijn over de doelman, maar tegen de deklat botsen. De dessert-doelpunten waren gereserveerd voor de slotminuten. Coppin kon vanop de elfmeterstip met een doelpunt afscheid nemen van de Velodroom-formatie. Strafschop die er kwam na een ongelukkige handsbal van Kawaya. De KM-vreugde was van bijzonder korte duur, want één minuut later kopte Glouftsis een vrijschopbal van invaller Amazou binnen. Correcte uitslag van een aangename partij, waarbij iedere ploeg één helft voor zijn rekening nam. Torhout trekt zondag voor de slotpartij naar Hamme zonder zijn afscheidnemende topschutter Janis Coppin. Coppin zit zijn strafzondag uit na zijn uitsluiting tegen Rupel-Boom.

Doelpunten: 85′ Coppin 1-0 (pen.), 88′ Glouftsis 1-1

Torhout 1992 KM: Cissokho, Cordie, Theetaert, Goddeeris, Van Landschoot, Lannoo, Vandenheede (82′ Cardon), Savaete, Devriendt, Özen (76′ Stubbe), Coppin.

(MB – foto Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.