Hij komt transfervrij over van tweedeklasser KSV Roeselare en tekende op de Freethiel voor twee seizoenen (met een seizoen optie).

Kjetil Borry speelde sinds zijn debuut bij Roeselare in 2003 76 wedstrijden en maakte daarin drie goals. De 1m90 grote verdediger kan zowel links als centraal worden opgesteld. Hij combineert profvoetbal met hogere studies. "Ik zit in mijn voorlaatste jaar rechtspraktijk. Ik heb nu nog twee examens, maar ik wil zo snel mogelijk beginnen trainen", legt de Izegemnaar uit. Dinsdag sluit hij aan bij de groep. Woensdag en vrijdag legt hij zijn laatste examens af.

Kjetil Borry speelde twee seizoenen geleden samen met Olivier Myny, spits bij Waasland-Beveren. "We kennen elkaar goed en zijn zeg maar goede vrienden. We zijn van de streek en kunnen misschien samen naar de club rijden."

Toekomstgerichte zet

De overstap van Borry naar de Freethiel kadert binnen de sportieve visie van de club om jonge, Belgische spelers zich verder te laten ontwikkelen op het hoogste niveau, zo luidt het. "Het is een toekomstgerichte zet", verduidelijkt voorzitter Dirk Huyck. "Als linksvoetige verdediger heeft hij een interessant profiel. Bovendien beschikt hij over een uitstekende mentaliteit die bij onze club past."(Belga)

Hij komt transfervrij over van tweedeklasser KSV Roeselare en tekende op de Freethiel voor twee seizoenen (met een seizoen optie). Kjetil Borry speelde sinds zijn debuut bij Roeselare in 2003 76 wedstrijden en maakte daarin drie goals. De 1m90 grote verdediger kan zowel links als centraal worden opgesteld. Hij combineert profvoetbal met hogere studies. "Ik zit in mijn voorlaatste jaar rechtspraktijk. Ik heb nu nog twee examens, maar ik wil zo snel mogelijk beginnen trainen", legt de Izegemnaar uit. Dinsdag sluit hij aan bij de groep. Woensdag en vrijdag legt hij zijn laatste examens af. Kjetil Borry speelde twee seizoenen geleden samen met Olivier Myny, spits bij Waasland-Beveren. "We kennen elkaar goed en zijn zeg maar goede vrienden. We zijn van de streek en kunnen misschien samen naar de club rijden."De overstap van Borry naar de Freethiel kadert binnen de sportieve visie van de club om jonge, Belgische spelers zich verder te laten ontwikkelen op het hoogste niveau, zo luidt het. "Het is een toekomstgerichte zet", verduidelijkt voorzitter Dirk Huyck. "Als linksvoetige verdediger heeft hij een interessant profiel. Bovendien beschikt hij over een uitstekende mentaliteit die bij onze club past."(Belga)