Kim Cottens wil in schoonheid afscheid nemen van WS Bellegem

Kim Cottens: "Zelfs vorig jaar werd er meer gelachen dan gemekkerd." © LLV
Redactie KW

WS Bellegem krijgt zondag het bezoek van WS Desselgem dat met een voorlopige dertiende plaats ver onder de verwachtingen blijft. Een twaalfde zege zit er dus aan te komen voor de groenhemden. “Normaal wel, maar op ons veld weet je maar nooit”, waarschuwt Kim Cottens.

Met een voorlopige zesde plaats, op zes punten van Oostrozebeke, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld, mag Bellegem nog altijd hopen op een eindrondeticket. “Het mag, maar het moet niet”, reageert de 37-jarige Kim Cottens.

“Stoppen met een eindrondeticket zou een mooie afsluiter zijn. Ik ben aan mijn laatste wedstrijden als voetballer bezig. Daarna hang ik de voetbalschoenen voorgoed aan de haak. Liever in schoonheid stoppen, dan het jaar te veel. Ik zal vooral met een goed gevoel afscheid nemen. Bij White Star heb ik het naar mijn zin gehad. De sfeer is hier altijd fantastisch geweest. Zelfs vorig seizoen, toen we ons in derde provinciale niet konden handhaven, werd er meer gelachen dan gemekkerd. De tijd is hier zo voorbij gevlogen. Meerdere jaren werd mijn agenda bepaald door het voetbal. Alles stond gedurende minstens 30 weken in het teken van WS Bellegem en Koning Voetbal. Uiteraard zal ik de sfeer van in de kleedkamer en de kantine missen. Maar een leven zonder verplichtingen zal me wellicht ook wel bevallen. Trouwens, het is niet omdat ik stop, dat ze me bij WS Bellegem me niet meer zullen zien. Ik zal blijven supporteren voor groen en wit.”

Liefhebbersvoetbal

“Vervelen zal ik me in geen geval. Wellicht zal ik de fysieke conditie onderhouden in het liefhebbersvoetbal. Jammer dat ik het niet meer zal meemaken dat we op kunstgras mogen spelen. Het hobbelige veld is het enige wat ik niet zal missen.” (Fonzie)


Zondag 16 februari 15 uur: WS Bellegem – WS Desselgem.