Kijken naar EK voetbal op groot scherm op Oude Gemeentekoer in Lendelede

Staand: Kenny Verbeke, Brian Demets, Lowie Scheldeman, Maxim Viaene, burgemeester Carine Dewael, schepen Rudy Rommens, schepen Rita Lammertyn, Fanny Seurinck. Zittend: Jordy Vandenbussche en Hilde Verhamme (jeugddienst). (FM)© Frank Meurisse
Staand: Kenny Verbeke, Brian Demets, Lowie Scheldeman, Maxim Viaene, burgemeester Carine Dewael, schepen Rudy Rommens, schepen Rita Lammertyn, Fanny Seurinck. Zittend: Jordy Vandenbussche en Hilde Verhamme (jeugddienst). (FM)© Frank Meurisse
Redactie KW

Voor zover wij weten is de Oude Gemeentekoer de enige plek in Lendelede waar je het Europees kampioenschap voetbal op een groot scherm kunt volgen. Jeugdhuis Skalul, de gemeente en een privé-sponsor die anoniem wil blijven maken dit mogelijk.

“Oorspronkelijk kwam het initiatief om een groot scherm te plaatsen niet van Jeugdhuis Skalul uit, maar we hoopten wel dat we op een of andere manier ‘met de steun van’ een scherm zouden kunnen plaatsen op de Oude Gemeentekoer”, zegt Skalul-voorzitter Brent Callewaert.

“Nadat onze jeugdclub zo’n lange periode gesloten bleef, was de honger groot om toch iets te organiseren ter gelegenheid van het Europees kampioenschap voetbal. En dat is nu gelukt, dankzij de samenwerking met de gemeente. Ook door sponsoring van één cafébaas, wiens naam we niet mogen verklappen. Zonder die steun was het voor JH Skalul financieel onmogelijk geweest om voor de hele periode van het EK een groot scherm te huren.”

Veilig en leuk

Dat de beslissing zo laat viel, heeft volgens Brent hoofdzakelijk te maken met de nieuwe versoepelingsmaatregelen die nog maar net bekend zijn en ingingen op woensdag 9 juni.

“Als we iets deden, dan wilden we vooral zeker zijn dat we dat enerzijds op een veilige maar anderzijds ook op een leuke manier konden doen. En niet alleen de jeugd maar alle Lendeledenaren mogen gedurende het hele EK afzakken naar de Oude Gemeentekoer om eens voetbal op een groot scherm te zien.”

Op de Oude Gemeentekoer zal JH Skalul zoveel mogelijk wedstrijden uitzenden. “Niet alleen de wedstrijden van de Belgische nationale ploeg, ook tal van andere wedstrijden. Zowel tijdens de week als in het weekend. Tijdens de week worden er in de namiddag vóór 18 uur geen wedstrijden uitgezonden.”

Het uitzendschema ziet er zo uit: vrijdag 11 juni om 21 uur; zaterdag 12 juni om 15, 18 en 21 uur; zondag 13 juni om 15, 18 en 21 uur; dinsdag 15 juni om 21 uur; donderdag 17 juni om 18 en 21 uur; vrijdag 18 juni om 18 en 21 uur; zaterdag 19 juni om 15, 18 en 21 uur; zondag 20 juni om 18 uur; maandag 21 juni om 21 uur. Ook de wedstrijden vanaf de achtste finales tot de finale zullen uitgezonden worden, maar data en uren worden later nog gespecificeerd.

Vooraf inschrijven

Rekening houdend met de nieuwe en versoepelde coronamaatregelen, zullen er ongeveer een 150-tal voetballiefhebbers naar een wedstrijd kunnen kijken.

“En er moet vooraf ingeschreven worden, via www.lendelede.be/webshop . Wie niet online inschreef, kan eventueel – als er nog plaats is – op de dag zelf aan de ingang van Skalul inschrijven. Maar als je honderd procent zeker wil zijn dat je erbij bent, moet je dat zeker doen. Op de koer zit je in bubbels van vier aan tafel. En rechtstaan is verboden.”

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten