KFC Poperinge sluit samenwerking met Cercle Brugge

Voorzitter Filip Coutigny van KFC Poperinge. © (Foto DB)
Redactie KW

Tweedeprovincialer KFC Poperinge en eersteklasser Cercle Brugge hebben een samenwerkingsakkoord gesloten voor wat de jeugdopleidingen betreft. KFC Poperinge was op zoek was naar een gerenommeerde partner op het vlak van jeugdopleiding, scouting, training…

Cercle Brugge behoort tot voor kort weer bij bij de top 12 van het land op het vlak van jeugdwerking. Dit betekent dat ze volgend seizoen uitkomt in de ‘Elite 1’-reeks en ze tegenstanders als Club Brugge en RSC Anderlecht treffen. KFC Poperinge van zijn kant won al twee keer de award voor beste jeugdwerking op provinciaal vlak en ook vorig seizoen was de jeugdopleiding bij de beste drie van Vlaanderen.

Uit de gesprekken bleek dat Cercle op zoek was naar ploegen, waarbij niet kwantiteit maar kwaliteit primeert. In eerste instantie wordt er op woensdag 11 november 2020 een talententornooi voor U7, U8 en U9 ploegen georganiseerd door Cercle Brugge op de terreinen van KFC Poperinge. Op dat talententornooi kunnen scouts van zowel Cercle Brugge als KFC Poperinge de talenten uit de Westhoek bekijken en kan er een database aangelegd worden. De spelers worden persoonlijk uitgenodigd door Cercle Brugge. De hele opzet van de samenwerking is dat spelertjes die opvallen van naderbij worden gevolgd door KFC Poperinge en Cercle Brugge. Beide clubs kunnen ook opvallende spelers verder testen om ze meerdere keren aan het werk te zien. Binnenkort komt een Cercle-delegatie naar de accommodatie in Poperinge kijken.

Cercle Brugge zal KFC Poperinge ook helpen bij het opstarten van de cel scouting. Daarnaast zijn er nog meerdere vormen van samenwerking mogelijk zoals vriendschappelijke wedstrijden, oplopen met het 1ste elftal van Cercle en/of ballenjongens leveren tijdens wedstrijden. Ook een rondleiding in het Jan Breydelstadion, een mogelijkheid tot bijwonen van trainingen, oefenwedstrijd voor A-elftal van KFC tegen de Beloften van Cercle, … behoren tot de samenwerking.

De samenwerking tussen beide clubs is onlangs geofficialiseerd.

(IVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten