KFC Moerkerke stelt kampioenenfeest R. Knokke FC even uit

In eerste provinciale van het damesvoetbal kon Royal Knokke FC zaterdagavond kampioen worden als het won in Moerkerke. De kustploeg verloor de derby echter met 3-2.

De dames van KFC Moerkerke hebben de reputatie om thuiswedstrijden die ‘s avonds worden gespeeld te winnen. Dit was zaterdag niet anders bij het bezoek van leider R. Knokke FC. De kustploeg had drie punten nodig om de titel te vieren. Supporters en het bestuur zakten daarom met de nodige bubbels naar Moerkerke af. De flessen moeten nog even in bewaring blijven, want de thuisploeg won in een echte derbysfeer tegen de toekomstige kampioen met 3-2.

Twee doelpunten van Sally Bisschop

Moerkerke kwam met windvoordeel op het kwartier op voorsprong dankzij Daphne Deblieck. Tien minuten later stonden de bordjes gelijk na een goal van Emma Degroote. Uit de weinige kansen die volgden puurde de thuisploeg nog twee doelpunten via Sally Bisschop. De 3-1 viel zelfs wat knullig toen de bezoekende doelvrouw na een vrije trap de bal door haar handen liet glippen.

FC Moerkerke kon met vertrouwen en bijzonder fel aangemoedigd door de herenploeg, die voordien met 4-0 won tegen SC Beernem, de tweede helft aanvatten. Knokke kreeg windvoordeel. Toch was het tot halfweg wachten op de aansluitingstreffer van topscorer Annelies Vanwelden. Die goal bracht meteen nog meer spanning in de derby. Moerkerke hield echter op karakter en inzet stand. Knokke acteerde te zenuwachtig en zelfs na affluiten ietwat gefrustreerd. Na en een discussie met de scheidsrechter kreeg Margaux Dedeene nog rood.

Door het verlies werd het kampioenfeest bij Knokke voor even uitgesteld. Dit kan eventueel slechts tot zondag bij puntenverlies van de achtervolgers. In het andere geval tot zondag 29 maart. Knokke speelt dan thuis tegen rode lantaarn Ichtegem.