KFC Meulebeke verdiend kampioen in tweede provinciale A

KFC Meulebeke is de verdiende kampioen in tweede provinciale A. © foto WDV

Met twee periodetitels al op zak en tien punten voorsprong heeft KFC Meulebeke zaterdag verdiend de titel gepakt. Het keert zo terug naar eerste provinciale.

Tegenstander in de poging om op eigen terrein kampioen te spelen was De Ruiter, aan een heel goede reeks bezig en ook nog in de running voor de derde periode. Maar eventuele zorgen werden al in de derde minuut weggeveegd door een doelpunt van Jari Bourgeois. Michel Kodia maakte 2-0 en nog voor de rust haalde Martijn Wallican met de 3-0 de titel al zo goed als binnen. Meulebeke miste nog voor de pauze een strafschop en na rust scoorde Thorbjorn Deckmyn voor de bezoekers. Maar Meulebeke liet zich niet van de wijs brengen en speelde volwassen de wedstrijd uit. Na het laatste fluitsignaal van een uitstekend leidende Pieter Dejonghe barstte het feestje los.