KFC Mandel United treft RFC Luik in eindronde; politiediensten houden zich klaar

In de spelerskern van RFC Luik zitten niet echt bekende namen, maar in de trainerstaf wel. T1 Dante Brogno verwierf bekendheid als aanvalsleider van SC Charleroi. © BELGA
Wouter Vander Stricht

Woensdagavond ontpopte RFC Luik zich tot winnaar van de Waalse eindronde in tweede amateurklasse en het wordt zo dus de tegenstander van KFC Mandel United. De Luikenaars worden zondagmiddag in Ingelmunster verwacht en dat brengt ook wat politiemensen op de been.

In de Waalse tweede amateurklasse had RFC Luik eerst de maat genomen van Ol. Charleroi, woensdagavond 9 mei kwam La Louvière-Centre op bezoek. In een spannende wedstrijd scoorde kapitein Eric Vandebon in de 78ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Tot vreugde van de uitzinnige massa.

RFC Luik heeft een grote aanhang en naar verwachting komen er minstens een duizendtal fans mee afgezakt naar de Brigands Arena. De wedstrijd staat zondag 13 mei om 16 uur gepland. De Ingelmunsterse burgemeester Kurt Windels, MIDOW-commissaris Samyn en de mensen van het clubbestuur zaten al samen om de te nemen maatregelen te bespreken. Zo komen er gescheiden ingangen en zou de grote tribune uitsluitend bestemd zijn voor fans van RFC Luik. De terugwedstrijd op Rocourt in Luik is op donderdag 17 mei om 20.30 uur.

Sportief gezien wordt RFC Luik ook geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. In de competitie moest het RWDM laten voorgaan, maar als tweede totaliseerde Luik wel 66 punten uit 28 wedstrijden (door het verdwijnen van WS Brussel, telde de competitie slechts 15 teams). Ter vergelijking: Mandel United haalde 57 punten uit 30 matchen.

Op het veld bij RFC Luik geen bij ons bekend in de oren klinkende namen, maar in de entourage zitten er des te meer. Gaëtan Englebert (ex-Club Brugge) is er sportief directeur. Ook de sportieve staf zit boordevol mensen met ervaring in eerste klasse: Dante Brogno, Nebosja Malbasa en Pierre Drouguet.

Drie kernmedewerkers

Ook nog wat clubnieuws bij KFC Mandel United. Zopas bereikte de Raad van Bestuur een akkoord met drie belangrijke kernmedewerkers voor het volgende seizoen.

Patrick Rotsaert (sportief manager), Jan Herreman (Adjoint van de Raad van Bestuur) en Stijn Naessens (TVJO) blijven allen op post volgend seizoen. “KFC Mandel United zet zo zijn strategie verder en bouwt aan een mooie toekomst met kwalitatief hoogstaand jeugdvoetbal, een duidelijk en ambitieus beleid en het verder uitbouwen van de succesvolle A-kern naar volgend seizoen”, luidt het bij monde van Mario David.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.