KFC Mandel United toont zich met zege tegen SK Lierse klaar voor nieuw seizoen

© VDB
Wouter Vander Stricht

KFC Mandel United Izegem-Ingelmunster, zo heet de ploeg voluit. De fusie tussen KFC Izegem en OMS Ingelmunster raakte begin februari bekend, ondertussen zijn we een half jaar verder en stroomde al heel wat water door De Mandel. Tegen SK Lierse bewees de ploeg van trainer Lieven Gevaert dat er heel wat potentieel schuil gaat in de spelerskern. Het won niet onverdiend tegen de ploeg uit eerste klasse B dat met zijn A-kern was afgezakt.

SK Lierse speelt dit weekend voor de beker, aan de aftrap in het Brigandstadion – ofte de Brigand Arena zoals de persmap suggereerde – stonden heel wat bekende namen. Elgabas, Camargo, Kasmi, Buysens, Yagan… Toch spelers die het profvoetbal door en door kennen. In de tweede helft werd er duchtig gewisseld.

Aan de rust stond KFC Mandel United met 0-1 in het krijt. Toen toonde SK Lierse zich technisch een stuk sterker. Op een hoge bal moest doelman Laleman lossen. Hij meende geduwd te zijn, maar ref Brinckman ging daar niet op in. De Luxemburgse verdediger Tim Hall duwde eenvoudig binnen. Even later pakte Laleman op een schicht van Buysens uit met een prachtige parade.

De openingswedstrijd van Mandel United op Winkel Sport wordt meteen een mooie waardemeter

Aan de rust deed trainer Gevaert net als zijn collega Vanderbiest enkele vervangingen. Tom Raes moest geblesseerd binnen blijven, de jonge Henri Van Marcke kreeg en greep zijn kans opnieuw. Ook Bouchaala – die veel te veel balverlies leed – mocht zich douchen, Lilian Lorthiois was zijn vervanger. Vince Geryl – diepe spits omdat De Araujo geblesseerd is – werd gewisseld voor Omari. En die toonde zich. Eerst kopte hij onbegrijpelijk naast een prachtige voorzet van Sofiane Oumedjeber. Maar een fysiek sterk Mandel United gaf niet op. Omari kon na voorbereidend werk van de gretig ingevallen en dus opnieuw fitte Opbrouck gelijkstellen. En even later zette Sofiane Oumedjeber een prachtige actie op. De bal belandde via Omari bij Opbrouck die zijn neus voor doelpunten nog niet verloren heeft: 2-1. En op basis van de tweede helft was dat dus niet onverdiend.

De basiself van KFC Mandel United: Laleman, Clyncke, Raes, Mulliez, Nyoni, Declercq, Bouchaala, S. Oumedjeber, Kwateng, Geryl en Beyens. Invallers: Van Marcke, Omari, Lorthiois, Opbrouck, Phyfferoen en M. Oumedjeber.

Na de wedstrijd was er nog de spelersvoorstelling. Voorzitter Paul Seynaeve benadrukte dat deze fusie meer dan louter de eerste ploeg betrof, maar gooide ook nog met bloemetjes naar jeugdverantwoordelijke Stijn Naessens. Trainer Lieven Gevaert mikt op een mooie plaats klassement in het klassement, maar wilde nog geen uitspraken doen over de tegenstand. Feit is dat er door de concurrentie wel gekeken wordt naar Mandel United. Op de eerste speeldag mag Mandel United op bezoek bij buur Winkel Sport, ook altijd ambitieus. Dat wordt al een treffen om naar uit te kijken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.