KFC Mandel United haalt met Julien De Araujo nog een spits

Wouter Vander Stricht

Een Fransman met Portugese roots, dat moet de nieuwe goaltjesdief worden. Julien De Araujo (30) moet bij KFC Mandel United het scorend vermogen mee opkrikken. De fusieclub ging hem wegplukken bij Iris Club de Croix en dat blijkt geen onbekend terrein voor de Izegemse scouts.

KFC Izegem ging eerder bij Iris Club de Croix al Sofiane Oumedjeber weghalen. Hij bleek vorig jaar een streling voor het oog, dat wekte interesse van andere ploegen, maar de nummer 10 bleef ook de fusieclub trouw. Mandel United deed ook een inspanning, want ook broer Mehdi Oumedjeber (FC Gullegem, eerder KSV Roeselare) werd gehaald. En bij de zoektocht naar een stevige (verdedigende) middenvelder, kwam Mandel United uit bij Lilian Lorthiois uit.

Vorige week raakte bekend dat Charles Kwateng (20) voor een jaartje de aanvallende rangen kwam versterken. Maar het jong talent blijkt meer een buitenspeler te zijn. Dus mocht er nog wat scorend vermogen bij en dus kwam men nu uit bij Julien De Araujo.

De 30-jarige aanvaller van Portugese origine kreeg zijn opleiding bij RC Lens. Hij heeft de Franse nationaliteit en woont in Halluin. In België speelde hij onder meer bij Tubeke en Waasland-Beveren. Daarna trok hij opnieuw naar Frankrijk, hij kwam er uit bij LOSC B (Rijsel) en speelde de jongste vier seizoenen bij Iris Club de Croix. In die vier jaar scoorde hij 52 keer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.