KFC Izegem wint van KM Torhout

Luchtduel met Joachim Vercouter van Izegem en Klaas Devriendt van Torhout. © Bart

KFC Izegem deed wat het moest doen en wint van KM Torhout. Het behoud in derde klasse is nog niet zeker, maar er is al wat ademruimte.

Na vijf minuten kwam de eerste kans van de wedstrijd. De Torhoutse doelman loste een gevaarlijke vrij trap van Marijn Vandewalle, maar Tom Coghe was net te laat om de bal een tikje te geven. Torhout kreeg dan vlug twee kansen, maar de Izegemse verdediging hield stand. Op het kwartier tweede gevaar van Vandewalle, die op aangeven van Gombami centraal op de doelman trapt.

Na 25 minuten glipt Vandewalle door de buitenspelval op pass van Olivier Verstraete, maar besluit alleen voor doel op de keeper. Op het halfuur valt dan toch de 1-0. Olivier Verstraete breekt door op de linkerflank en zet voor, Tom Coghe kopt binnen. Kort voor de rust kreeg Tom Coghe nog de kans op de 2-0, maar Cissokho redde de knal uitstekend.

De tweede helft verloopt heel wat bitsiger dan de eerste, met fouten en kaarten aan beide kanten. Veel middenveldvoetbal en de kansen blijven wat uit. Na een halfuur toch een kans voor Torhout, maar Laurens Vandenheede besliste naast doel. Net voor affluiten scoorde Coghe nog de 2-0.