KFC Izegem wint overtuigend bij Racing Mechelen

Olivier Verstraete kon twee keer scoren © VDB

De eerste overwinning is binnen voor KFC Izegem. Op het veld van Racing Mechelen wonnen de Izegemnaren met 0-3.

Na de pijnlijke en veelbesproken nederlaag thuis tegen SV Bornem vorige zondag, kon KFC Izegem met 0-3 winnen op het veld van Racing Mechelen. Izegem begon sterk aan de wedstrijd en kon via Aaron Dhondt al vroeg op voorsprong komen, maar de Mechelse doelman Lars Knipping kon knap redden. Op het kwartier was het wel raak voor de bezoekers, Thomas Cornelis plaatste de 0-1 op het bord.

Izegem bleef de kansen aan elkaar rijgen, maar stootte steeds op een sterke Knipping. Mechelen kwam op het einde van de eerste helft in de wedstrijd, al kon de thuisploeg de weg naar het doel niet vinden. Ruststand 0-1.

Even

Izegem startte even sterk aan de tweede helft als aan de eerste. Kort na de rust kreeg Ruben Pyck een grote kans, maar hij schoot de bal over. Tien minuten ver werd Olivier Verstraete te laat afgestopt door Ubaliza, die een rode kaart slikte. Mechelen leek beter te gaan spelen met tien, al bleef een doelpunt weer uit.

Izegem nam de wedstrijd daarna volledig en handen en Olivier Verstraete scoorde nog twee doelpunten in de laatste tien minuten. KFC Izegem wint zo met 0-3 en pakt zijn eerste overwinning in vier wedstrijden. Zondag komt Sint-Niklaas op bezoek.