KFC Izegem verliest met 1-4 van SV Oudenaarde

Na twee broodnodige overwinningen op rij ontving KFC Izegem op zondagmiddag SV Oudenaarde. De bezoekers wonnen met zware 1-4 cijfers.

Izegem begon explosief aan de wedstrijd met een doelpunt bij hun eerste kans. Tom Coghe kreeg de bal alleen voor doel en werkte af met een mooie stiftbal. Twee minuten later kreeg alweer Coghe de bal voor doelman Dutoit, maar besloot in het zijnet. Oudenaarde dreigde en kreeg in de achtste minuut een vrije trap. Die vloog in de muur, maar in de rebound kon Dempsey Vervaecke de gelijkmaker maken.

De volgende grote kans was er voor de bezoekers na twintig minuten. Na een scherpe corner werd echter overgekopt. Op het halfuur kwam dan de 1-2. Alexandre Frutos zette voor vanop de linkerflank en Vervaecke kon vrij binnenkoppen. Vijf minuten later had Jesse Martens de 1-3 aan de voet, maar zijn schot ging rakelings naast. Nog geen minuut later kreeg Alexandre Frutos de bal aan de zestien en die twijfelde niet: de 1-3 vloog de winkelhaak binnen. Meteen ook de ruststand.

Na de rust zocht Oudenaarde naar nog een grotere voorsprong en die vonden ze via alweer Vervaecke. Beide teams bleven kansen bijeen spelen, maar concrete kwamen er niet meer uit. Izegem was na de 1-0-voorsprong te onmondig voor de bezoekers en verloor uiteindelijk met 1-4.