KFC Izegem pakt mooie driepunter op veld van KSV Temse

Wim Vandoorne scoorde de 0-2 voor KFC Izegem. © VDB

Na de 1 op 12 heeft KFC Izegem opnieuw aangeknoopt met een zege. Op het veld van Temse was KFC Izegem heer en meester en won het met 0-2.

KFC Izegem moest het doen zonder de geschorste topschutter Gwenny Opbrouck. Niels Verschuere kwam in de ploeg, Ruben Pyck schoof een rij op naar de plaats van Opbrouck. Bij KSV Temse heeft men net Yves Vanderstraeten (ex-doelman Lierse) aangesteld als trainer, maar een schokeffect heeft dat daar duidelijk niet teweeg gebracht. Al na dik vijf minuten stond Izegem voor. Gombami legde de bal mooi over de verdediging. Betremieux ging er mee aan de haal en werkte koeltjes af. Op het halfuur stond het 0-2 toen de lokale doelman een bal loste en Wim Vandoorne er als de kippen bij was om binnen te duwen. In de hele eerste helft zette Temse daar eigenlijk nauwelijks iets tegenover.

Ook in de tweede periode had Izegem de zaakjes goed op orde. Karsten Delrue trof de lat met een verdwaalde voorzet en ook de ingevallen Daymon Billiet zou in de slotminuten nog tegen de lat trappen. Izegem speelde op een volwassen manier de wedstrijd uit en mocht met drie punten op zak terug richting de borstelstad.